Saray'ın savaşı 'Mehmet'i vurdu: İdlib'de 33 asker hayatını kaybetti

Saray'ın savaşı 'Mehmet'i vurdu: İdlib'de 33 asker hayatını kaybetti

Saray'ın İdlib oyunu can almaya devam ediyor. Serakib'deki çatışmalarda resmi rakamlarla şu ana kadar 33 asker hayatını kaybetti. Haberlerin yaygınlaşmasının ardından internet bağlantısına kısıtlama getirildi. Saray'ın savaşı halk tarafından endişeyle takip edilirken "Suriye'de ne işimiz var?" sorusu da yüksek sesle soruluyor.

İleri Haber

AKP iktidarının Suriye'de cihatçı güçleri koruma sevdası her geçen gün daha da ağır kayıpları beraberinde getiriyor. Dün İdlib'in stratejik Serakib bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) konvoyu hava saldırısına uğradı. Hatay Valisi, saldırıda hayatını kaybeden asker sayısının en az 33 olduğunu söyledi. 

Anayasanın 92. maddesinde "Savaş ilan etmeye TBMM yetkilidir" maddesinin yer almasına ve Meclis'te böyle bir kararın alınmamasına rağmen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'de "savaş yürüttüğünü" açıklamıştı.

VALİ DOĞAN: YAŞAMINI YİTİREN ASKER SAYISI 33'E YÜKSELDİ

Hatay Valisi Rahmi Doğan, İdlib'de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarına yönelik hava saldırısında 33 askerin şehit düştüğünü açıkladı. Doğan, "Hastanelerdeki yaralı askerlerimizin hayati tehlikesi bulunmamaktadır" dedi.

BEŞTEPEDEKİ TOPLANTI SONA ERDİ

Beştepe'de AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında İdlib için yapılan toplantı 6 saatin ardından sona erdi.

ABD SURİYEDEKİ ÜSLERİNE YIĞINAK YAPIYOR

Sputnik'te yer alan habere göre, ABD’nin, Suriye’nin kuzeydoğusundaki üslerini güçlendirmek için son günlerde yüzlerce araçlık inşaat malzemesi ve mühimmat gönderdiğini belirtti.

Ajans, son iki gün içinde ABD’ye ait 300 araçlık konvoyun El Valed sınır kapısından Irak-Suriye sınırını geçerek Haseke ve Deyr ez Zor bölgelerine yöneldiğini kaydetti.

Araçların bir kısmı, Amerikalıların yeni bir üs kurmayı planladıkları Haseke’ye bağlı Tel Bırak kasabasına, diğerlerinin ise ABD’nin genişletmeye çalıştığı Tel Baydar’daki üsse gittikleri belirtildi.Araçlardan bazılarının da ABD’nin El Omar petrol sahası yakınında müstahkem bölge kurmayı planladığı alana malzeme taşıdığı belirtildi.  

Daha önce, Lübnan televizyon kanalı El Mayadin, ABD’nin Haseke’deki askeri varlığını güçlendirmeye başladığını ve iki nakliye uçağıyla Rumeylan havaalanına asker sevk ettiğini öne sürmüştü.

CHP'DEN TBMM'DE KAPALI TOPLANTI ÇAĞRISI

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, ''TBMM'yi yarın kapalı oturumla toplantıya çağırıyoruz'' açıklamasını yaptı.Öztrak gazetecilerin sorularına ise, "Bugün soruları cevaplamıyorum. Soruları cevaplaması gereken başkaları" yanıtını verdi

SERAKİB AĞIR BOMBARDIMAN ALTINDA, TSK ÖZEL KUVVETLERDE TÜM İZİNLER İPTAL EDİLDİ

İleri Haber'in edindiği bilgilere göre şu anda Serakib bölgesinde ağır bombardımanlar devam ederken, Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde sivillere girişler kapatıldı. Bununla birlikte pek çok farklı kaynaktan teyit edilmiş ölü ve yaralı asker sayısı bildiriliyor.

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı özel kuvvetlerde tüm izinler iptal edildi.

HATAY VALİSİ: SAYI 29'A YÜKSELDİ

Hatay Valisi Rahmi Doğan, son yaptığı açıklamada 7 ağır yaralı askerin yaşamını yitirdiğini ve yaşamını yitiren toplam asker sayısının 29'a yükseldiğini, yaralı olarak tedavi olan asker sayısının ise 36 olduğunu söyledi.

ANKARA İLE ABD ARASINDA TELEFON TRAFİĞİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Büyükelçi Robert O'Brien ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

SANA: İSRAİL HELİKOPTERLERİ SURİYE ORDUSU'NU VURDU 

Suriye devlet ajansı SANA, İsrail ordusuna ait helikopterlerin Suriye'nin güneyindeki Kuneytra'da Suriye ordusu hedeflerini vurduğunu bildiridi.

HUTCHISON: UMARIM ERDOĞAN, BİZİM ONLARIN GEÇMİŞİNİN VE GELECEĞİNİN MÜTTEFİKİ OLDUĞUMUZU GÖRÜR

ABD’nin NATO Daimi Temsilcisi Kay Bailey Hutchison, İdlib’deki son gelişmelere ilişkin değerlendirmesinde “Umarız Türkiye Rusya’nın ne olduğunu görür” dedi. Hutchison, “Umarım Cumhurbaşkanı Erdoğan, bizim onların geçmişinin ve geleceğinin müttefiki olduğumuzu görür” diye konuştu.

Duvar'da yer alan habere göre bir basın brifinginde konuşan ABD’li temsilci, “Umarım Cumhurbaşkanı Erdoğan, bizim onların geçmişinin ve geleceğinin müttefiki olduğumuzu görür. Rusya’nın ne olduğunu, şu an ne yaptıklarını görürler” ifadelerini kullandı.

Hutchison, Washington’ın Ankara’ya Rus yapımı S-400 hava sistemleri anlaşmasından vazgeçmesi çağrısını da yineledi.

AĞIRALİOĞLU: ASKERLERİN SIKIŞTIKLARINA DAİR BİLGİ DÜN SAVUNMA BAKANINA İLETİLMİŞTİ

HaberTürk'te canlı yayın programında konuşan Yavuz Ağıralioğlu, TSK'nın saldırıyı ön görecek askeri yeterliliğe sahip olduğunu belirterek, "Bana dün gelen bir bilgide çocukların bölgede vurulmaktan korktukları ve bize lojistik olarak ulaşmalarının mümkün olmadıkları kadar sıkıştıkları bilgisi dün geldi ve bunu Savunma Bakanı'na ilettim. Bir hava saldırısı bekleniyordu demek ki. Hava kuvvetlerimizin buna dair bilgisinin olması gerekirdi" dedi.

REUTERS: EN AZ 34 ASKER YAŞAMINI YİTİRDİ

Reuters'ın iddiasına göre, İdlib'de gerçekleştirilen saldırıda en az 34 asker yaşamını yitirdi.

REUTERS'A KONUŞAN TÜRKİYELİ YETKİLİ: SURİYELİ GÖÇMENLERİN AVRUPA'YA GEÇİŞİNE ENGEL OLMAYACAĞIZ

Ankara Batıyı, Suriye'de kendisine destek vermesini sağlamak için sıkıştırmak üzere sığınmacı kartını açıyor. Reuters'a konuşan bir Türk yetkili, Türkiye'nin Suriyeli göçmenlerin karadan veya denizden Avrupa'ya geçişine engel olmayacağını söyledi. 

'SAYI 22'YE YÜKSELDİ'

Hatay Valisi Doğan son yaptığı açıklamada yaşamını yitiren asker sayısının 22 olduğunu dile getirdi.

ÇAVUŞOĞLU NATO GENEL SEKRETERİ İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavşuoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefonda görüştü.

HATAY VALİSİ: 9 ASKER YAŞAMINI YİTİRDİ

Hatay Valisi Rahmi Doğan yaptığı açıklamada İdib'deki saldırılarda yaşamını yitiren asker sayısının 9 olduğunu duyurdu

ENKAZ ALTINDA KALAN ASKERLER VAR

Sahadaki kaynaklardan gelen bilgilere göre bombardımanda oluşan enkaz altında halen askerler var.

CHP MYK'SI ACİL TOPLANDI

CHP Kemal Kılıçdaroğlu da partisinin Merkez Yürütme Kurulu'nu İdlib için topladı.