Samsun'da kendisinden ayrılan kadını sokak ortasında şiddete maruz bırakan İbrahim Zarap tutuklandı

Samsun'da kendisinden ayrılan kadını sokak ortasında şiddete maruz bırakan İbrahim Zarap tutuklandı

Samsun’da İbrahim Zarap isimli bir erkek, boşandığı kadına sokak ortasında şiddet uyguladı. Zarap görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından gözaltına alınırken, şiddete maruz bırakılan kadının kardeşi "Ne olur yardım edin. İlk defa değil yüzlerce kez şikayetçi olduk hiç ceza almadı" dedi.

İleri Haber

Samsun'un Canik ilçesinde İbrahim Zarap isimli erkek, kendisinden boşanan kadını çocuğunun gözleri önünde şiddete maruz bıraktı. Zarap, görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından Canik Emniyet Müdürlüğü Aile İçi Şiddet Bürosu tarafından gözaltına alındı.

İbrahim Zarap'ın sokak ortasında şiddet uyguladığı kadın tedavisi için hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan yüz binlerce sosyal medya kullanıcısı #İbrahimZarapTutuklansın hashtagi ile Zarap'ın tutuklanması için çalışma başlattı.

'YÜZLERDE KEZ ŞİKÂYETÇİ OLDUK, HİÇ CEZA ALMADI'

Şiddet gören kadının kardeşi Twitter hesabından yaptığı açıklamada İbrahim Zarap hakkında defalarca şikâketçi olduklarını buna karşın Zarap'ın hiç ceza almadığını söylerken "Evet bu kez çok yakınımızda bu videodaki kişi benim ablam. O çığlık atan küçücük çocuk benim yeğenim. Ne olur yardım edin. İlk defa değil yüzlerce kez şikayetçi olduk hiç ceza almadı. Videoda sokak ortasında küçücük bir çocuğun önünde öldüresiye dövülen kişi benim ABLAM" dedi.

'YAPTIĞI YANINA KÂR KALMAYACAK'

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada hakkında defalarca suç duyurusu olmasına rağmen ceza almayan İbrahim Zarap'ın yaptığının 'yanına kâr kalmayacağını' söyledi.

Gül Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Samsun’da kadına karşı şiddetin en aşağılık örneklerinden birinin sergilendiği olay hakkında soruşturma başlatıldı. Başsavcılık talimatıyla fail yakalanarak gözaltına alındı. Hukuk gereğini yapacak, failin yaptığı yanına kâr kalmayacak" ifadelerini kullandı.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

İbrahim Zarap emniyette alınan ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Zarap polise verdiği ifadesinde, "Kızımı teslim ederken bana, 'Sana bir daha kızı göstermeyeceğim' dibi şeyler söyledi. Bir anda gözüm döndü ve sinir krizi geçirmişim. O yüzden böyle yaptım. Olaydan sonra çevredekiler beni darp etti. Eğer kimlikleri tespit edilebilirse hepsinden şikayetçi olacağım" dedi.

İBRAHİM ZARAP TUTUKLANDI

Kendisinden ayrılan kadını sokak ortasında çocuğunun gözleri önünde şiddet uygulayan İbrahim Zarap, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklandı.

DAHA FAZLA