Samsun Üniversitesi'nde kişiye özel kadro

Samsun Üniversitesi'nde kişiye özel kadro

Samsun Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ile İletişim Tasarımı ve Yönetimi bölümlerinde isme özel akademik kadro açılıyor.

Samsun Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ile İletişim Tasarımı ve Yönetimi bölümlerinde kişiye özel kadro açıldığı ortaya çıktı. İki kadro ilanına başvuru için kriterlere sadece birer kişi başvurabildi ve o kişiler de seçildi.

Üniversitelerde kadrolaşma haberlerine bir yenisi daha eklendi. Samsun’da OHAL KHK’si ile kapatılan Canik Başarı Üniversitesinin yerine kurulan Samsun Üniversitesinde isme özel akademik kadro açıldığı ortaya çıktı. Samsun Üniversitesi Rektörlüğü, 20 Haziran 2019 tarihinde akademik kadro alım ilanı açtı. Yaklaşık 10 alanda araştırma ve öğretim görevlisi alımı yapılacağı duyurulan ilanda, kimi bölümlerde aranan özellikler dikkat çekti.

Evrensel'den Buse Vurdu'nun haberine göre, Siyaset Bilimi ile İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümlerinde açılan araştırma görevlisi kadroları için istenen nitelikler ise ‘pes’ dedirtti. Siyaset Bilimi Bölümüne alınacak tek araştırma görevlisi kadrosu için “Hukuk lisans mezunu olup sosyoloji alanında doktora yapmak” şartı aranırken, İletişim Tasarımı ve Yönetimi bölümünde ise “Psikoloji lisans mezunu olup sosyoloji alanında yüksek lisans yapıyor olmak” kriteri konuldu.

Üniversitenin koyduğu şartlara göre iki bölüme de yalnızca birer kişi başvurdu. 16 Temmuz 2019’da ilan edilen ön değerlendirme sonuçlarına göre her iki bölüme de başvuran birer kişi ön değerlendirmeyi geçti.