Salma Hayek’ten taciz açıklaması: ‘Frida’ çekimleri kabusum oldu

Salma Hayek’ten taciz açıklaması: ‘Frida’ çekimleri kabusum oldu

ABD'li sinema oyuncusu Salma Hayek, Hollywood film yapımcısı Harvey Weinstein'in cinsel tacizine uğradığını söyledi 

ABD'li sinema oyuncusu Salma Hayek, Hollywood film yapımcısı Harvey Weinstein tarafından tacize uğradığını söyleyen kadınların arasına katıldı.

New York Times gazetesinde uzun bir görüş yazısı kaleme alan Hayek, 2002 yılında "Frida" filminin çekimlerinin kendisi için bir "kabusa" dönüştüğünü yazdı.

‘YILLAR BOYUNCA KABUSUM OLDU’

"(Weinstein) yıllar boyunca kabusum oldu" sözlerini kullanın Hayek, yapımcının kendisinden masaj, seks ve beraber duş alma teklifinde bulunduğunu ve bu taleplerini tekrar tekrar reddetmek zorunda kalmanın adı skandallara bulaşan film patronunu çok kızdırdığını belirtti.

Hayek yazısında Weinstein için "Sanırım 'hayır' kelimesinden daha fazla nefret ettiği bir şey yoktu" ifadesini kullandı.

‘KENDİ ZEVKİ İÇİN KADINLA SEVİŞME SAHNESİ EKLEDİ’

DW Türkçe’nin aktardığına göre, Hayek, Hollywood patronunun yapımcılığını üstlendiği Frida filminin çekimleri sırasında akıl almaz taleplerde bulunduğunu ekledi. Sadece kendi zevki için senaryoya çıplaklık ve bir kadınla sevişme sahnesi eklediğini kaydeden oyuncu, çekim anları için "Vücudum ağlamaktan ve titremekten başka tepki veremedi" ifadesini kullandı ve ekledi: "Nedeni ise bir başka kadınla çıplak olacağımdan değil, bir başka kadınla sadece Harvey Weinstein için çıplak olacağımdandı.”

Oyuncu Weinstein'in kendisini ölümle bile tehdit ettiğini ve öfkesini kontrol etmekte zorlandığını kaydetti.

Şu ana kadar Meryl Streep, Judi Dench, Gwyneth Paltrow ve Angelina Jolie gibi birçok kadın Hollywood yıldızının kariyerleri boyunca benzer tacizlerle karşılaştıklarını ilan etmeleriyle birlikte konu ABD'den tüm dünyaya yayılmış ve sosyal medyada #metoo (ben de) etiketi ile birçok kadın, hayatları boyunca karşılaştıkları benzer vakaları dile getirmeye başlamıştı.

DAHA FAZLA