Salihli halkı JES istemiyor

Salihli halkı JES istemiyor

Salihli'de kurulmak istenen JES'lere karşı basın açıklaması düzenlendi.

İleri Haber

Aydın'ın Salihli ilçesinde kurulmak istenen Jeotermal Enerji Santrali'ne (JES) karşı Salihli halkı düzenlenen basın açıklamasında bir araya geldi.

Topraklarımız, ormanlarımız, dağlarımız, derelerimiz ve toplumsal yaşam alanlarımız tamir edilemez biçimde tahrip ediliyor denilen açıklamada, "Kamusal ve doğal alanlarımız hukuk dışı uygulamalarla ve zorla  elimizden alınarak halk sağlığı, gıda güvenliği ve gelecek kurgumuz feda edilerek şirketlere devrediliyor" denildi.

Açıklamada, "Sermayenin çıkarları gözedilerek sürdürülen politikalar, canlı yaşamını, halk sağlığını, halkın sağlıklı gıdaya ulaşımını, güvenli yaşam olanaklarını ortadan kaldıracak biçimde yasadışı, şiddet ve zor yöntemiyle hayata geçirilmeye çalışılıyor. Kaz dağları,Çaldağı, Murat Dağı, Munzur yaylaları, Karadenizin akarsuları, Salihli'nin üzüm bağları, ülkemizin her tarafı madebnler, taşocakları, HES'ler, JES'ler ile kuşatılmış ölümcül abluka altında" ifadelerine yer verildi.

Halk sağlığının JES projeleriyle tehdit edilmesine ancak dayanışmayla karşı durulabileceği belirtilen açıklamada, "Herkesi bu ülkenin topraklarına, ormanlarına, dağlarına olan insanlık borcunu ödemek üzere mücadeleye davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

DAHA FAZLA