Salih Müslim hakkında Vergi Dairesi patlamasına ilişkin yakalama kararı

Salih Müslim hakkında Vergi Dairesi patlamasına ilişkin yakalama kararı

Prag’da gözaltına alınan PYD eski Eş Başkanı Salih Müslim hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Çekya’nın başkenti Prag’da gözaltına alınan PYD eski Eş Başkanı Salih Müslim hakkında Ankara Çukurambar’da bulunan Vergi Dairesi binasındaki patlamaya ilişkin yakalama kararı çıkardı.

[ih3]

MÜSLİM HAKKINDA 3. YAKALAMA KARARI

Bu son yakalama kararı ile birlikte Güvenpark ve Merasim Sokak'taki saldırılarla birlikte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Müslim hakkında çıkardığı üçüncü yakalama kararı oluyor. Söz konusu saldırılara ilişkin hazırlanan iddianamelerin özetlerini Başsavcılık Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

Habertürk’te yer alan bilgiye göre dün akşam Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı bürokratları bu bilgilerin yer aldığı iade talepnamesi için hazırlıklarını yapılarak ilk etapta hazırlanan geçici tutuklama talebi Dışişleri Bakanlığı kanalı ile Çekya'ya gönderildi.

[ih2]

BOZDAĞ’DAN AÇIKLAMA

Öte yandan, bir televizyon programına konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, Müslim'in bugün Çekya'da yargı önüne çıkarılacağını söyledi. Bozdağ, "Salih Müslim'in son Avrupa seyahati sırasında Çekya'da bir otelde kaldığına dair bilgiler bize intikal edince Türk İnterpol'ü Çekya'dan talep etti. Geçici tutuklama talebini ve iade talebini içeren dosyayı Adalet Bakanlığı'nın iletmesi gerekiyordu. Dün itibariyle dosya iletildi. Bugün de Salih Müslim yargı önüne çıkarılacak ve karar verilecektir. Türkiye'ye iade edilmesi, beklentimiz o yöndedir" diye konuştu.

PRAG BÜYÜKELÇİSİ'NDEN AÇIKLAMA: DURUŞMASI YARINA ERTELENDİ

Salih Müslim'in gözaltına süreciyle ilgili Habertürk'e açıklamalarda bulunan Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı, "Bugün yargı önüne çıkarılması bekleniyordu ancak bugünkü duruşma evrakların mahkemece incelenebilmesi için yarına ertelendi" dedi.

Müslim hakkında kırmızı bülten çıkarıldığını hatırlatan Bigalı, "Şüphelinin 24 Şubat'ta Prag'a geldiği tespit edildi. Bunun üzerine 24 Şubat'ta Çek polisi tarafından gözaltına alındı. Bugün yargı önüne çıkarılması bekleniyordu ancak bugünkü duruşma evrakların mahkemece incelenebilmesi için yarına ertelendi" diye konuştu.

Bigalı, "​Mahkeme Salih Müslim'in tutuklanması veya serbest bırakılması kararını verecek. Umudumuz tutuklama kararı verilmesi. Biz bu kişinin geçici tutuklanması talebini ilgili makamlara ilettik. İlk adımımız 40 gün süreyle, geçici tutuklanması. Bu talebimizin gerçekleşmesini bekliyoruz. Bütün ülkelerde olduğu gibi Çekya'da da mahkemeler bağımsızdır. Ancak beklentimiz bu terörist liderin tutuklanması" ifadelerini kullandı.