Salgınla mücadelede 'büyük başarı': Markete çocuğuyla giden anneye ceza kesmek...

Salgınla mücadelede 'büyük başarı': Markete çocuğuyla giden anneye ceza kesmek...

Edirne'de polis, bırakacak kimsesi olmadığı için markete çocuğuyla beraber gitmek zorunda kalan bir kadına ''salgın tedbirleri'' kapsamında ceza kesti.

Edirne'de 17 Mayıs'a kadar sürecek olan kısıtlamalarda 18 yaş altı çocuklarıyla alışverişe gitmek zorunda kalan yurttaşlara polis ceza yazdı. Bırakacak kimsesi olmadığı için markete çocuğuyla beraber gitmek zorunda kalan bir kadına ceza kesen polis, ayakları ağrıdığı için torununun markete elektrikli bisikletle götürdüğü kadına da ceza kesti.

Kent merkezindeki Balıkpazarı Caddesi üzerindeki denetimlerde market önünde çocuk arabası gören polis, anneye, “Çocukla dışarıya çıkamazsınız” dedi. Bunun üzerine anne, “Bırakacak kimsem yok. Babası işte çalışıyor, o yüzden beraberimde getirmek zorunda kaldım” karşılığını verdi. Polis, anneye para cezası uyguladı.

TORUNUNUN MARKETE BIRAKTIĞI YAŞLI KADINA CEZA YAZDILAR

Markete torununun kullandığı elektrik bisiklet ile giden bir kadını da polis durdurdu. Polis, bisikleti kullanan çocuğunun yaşının küçük olduğunu ve dışarıya çıkmasının yasak olduğunu söyleyip, ceza uygulanacağını anlattı. Kadın ise, “Ne olur ceza kesmeyin, ayaklarım ağrıdığı için torunum beni bisikletiyle getirdi. Kurban olayım ceza yazmayın” dedi. Polis, kadın hakkında tutanak tutarak ceza uygulayıp, çocuğu eve geri gönderdi.

Market önlerinde denetimlerini sürdüren polis ekipleri, yürüme mesafesinin dışındaki marketlere gidenler hakkında da tutanak tuttu. (DHA)

DAHA FAZLA