Salgınla mücadele için bağış toplayan Erdoğan iki ülkeye yardım malzemeleri gönderdi

Salgınla mücadele için bağış toplayan Erdoğan iki ülkeye yardım malzemeleri gönderdi

Erdoğan, MSB'ye ait fabrika ve dikimevlerinde üretilen çeşitli tipte maske, tulum ve anti-bakteriyel sıvıdan oluşan sağlık malzemelerini koronavirüsle mücadele kapsamında İtalya ve İspanya’ya gönderdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla, Milli Savunma Bakanlığı'na (MSB) ait fabrika ve dikimevlerinde üretilen çeşitli tipte maske, tulum ve anti-bakteriyel sıvıdan oluşan sağlık malzemeleri, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında İtalya ve İspanya’ya Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait uçak ile gönderiliyor.

Erdoğan tarafından açıklanan Kovid-19'dan en çok etkilenen ülkeler arasında yer alan İtalya ile İspanya'ya yapılacak ve üzerinde Cumhurbaşkanlığının arması olan yardım malzemeleri Etimesgut Askeri Havaalanı'nda bulunacak kargo uçağı ile gönderilecek.

Saray'ın yıllık giderlerine 3 milyar TL harcayan AKP'li Erdoğan, koronavirüs salgını sürecinde işten çıkarılan veya maddi sıkıntı yaşayan yurttaşlara yardım edileceği iddiasıyla bir kampanya başlatıldığını ve açılan banka hesapları ile SMS üzerinden bağış yapılacağını duyurmuştu. Sağlık emekçileri, her gün hastanelerde yetersiz tıbbi malzeme olduğunu dile getirirken ve işine son verilen, geçim sıkıntısı yaşayan yurttaşlara herhangi bir yardımda bulunulmazken, Erdoğan'ın iki ülkeye yardım yapması ise dikkat çekti.