'Salgının tamamen bitmesi aylar sürebilir'

'Salgının tamamen bitmesi aylar sürebilir'

ABD Genelkurmay Başkanı Milley ve ABD Savunma Bakanı Mark Esper, koronavirüse ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada salgının aylarca sürebileceği belirtildi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon); Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkıp dünyanın dör bir yanına yayılan yeni tip koronavirüse ilişkin açıklamalarda bulundu. ABD Genelkurmay Başkanı Milley ve ABD Savunma Bakanı Mark Esper, yaptıkları açıklamada salgının aylarca sürebileceğini ifade etti.

Pentagon binasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Esper, "Bunun en azından birkaç ay süreceğine dair planlama yapmamız gerektiğine inanıyorum, gerekli tüm önlemleri aldık" dedi ve ekledi:

'SALGININ NE KADAR SÜRECEĞİ BELLİ DEĞİL'

Aynı basın toplantısında konuşan ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, salgının ne kadar süreceğinin belli olmadığını ve diğer ülkelerin modellerine bakıldığında yaz ortasına kadar devam edebileceğini söyledi. Milley, "Bu modeller ABD için geçerli mi bilmiyorum, ama geçerliyse Mayıs sonu, ya da Temmuz kadar sonra olabilir" dedi.

Ayrıca orduda, uçak taşıyıcı gemi Theodore Roosevelt'te görev yapan üç Bahriyeli askerde yeni tip koronavirüs tespit edildiği açıklandı. Gemi, 15 gün kadar önce Vietnam'da demirlemişti.

ABD'de şu ana kadar 50 binden fazla kişide virüs tespit edildi ve 600'den fazlası hayatını kaybetti.