Salgının merkez üssü artık ABD: THY New York uçuşlarını durdurdu

Salgının merkez üssü artık ABD: THY New York uçuşlarını durdurdu

ABD, dünyada koronavirüs salgınında en fazla vaka görülen ülke oldu. John Hopkins Üniversitesi, vaka sayısının 82.404'e ulaştığını duyurdu. THY, önlem kapsamında New York uçuşlarını durdurdu.

ABD koronavirüs vaka sayısı bakımından Çin ve İtalya’yı geride bıraktı. John Hopkins Üniversitesi’nin açıkladığı verilere göre vaka sayısı 82.404 oldu. ABD’nin, Çin’in vaka sayısını geçtiğini ilk duyuran  New York Times gazetesinin haberinde ise en az 81.321 kişinin hastalığa yakalandığının tespit edildiğini bildirdi.  

New York Times’a konuşan bilim insanları, ABD'nin Covid-19 pandemisinden en çok etkilenen ülke olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Çin'de toplam vaka sayısı son olarak 81 bin 285'e, İtalya'da ise 80 bin 539'a ulaşmıştı.

ABD Başkanı Trump, ABD'deki vaka sayısının Çin'deki vaka sayısını aştığına ilişkin haberlerle ilgili "Çin'deki sayının ne olduğunu bilmiyorsunuz. Çin bu rakamları veriyor. Çin Devlet Başkanı Xi ile bu akşam görüşeceğim” şeklinde konuştu.

Bu arada Türk Hava Yolları koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında New York-İstanbul uçuşlarını durdurdu.

İTALYA’DA SON 24 SAATTE 662 ÖLÜM

Öte yandan İtalya’da son 24 saatte hayatını kaybedenlerin sayısının 662 olduğu bildirildi. 

İngiltere Halk Sağlığı Kurumu ise bu ülkede son 24 saatte 113 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Türkiye ise bugün açıklanan rakamlara göre vaka sayısı bakımından dünyada 15. sırada yer alıyor.