Salgında artış sürerken... Bilim Kurulu toplanıyor

Salgında artış sürerken... Bilim Kurulu toplanıyor

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün bir araya gelecek. Toplantıda, vaka sayısının artış yaşandığı bölgelerde yeni adımlara ilişkin kararlar alınması bekleniyor. Bakan Fahrettin Koca’nın toplantıdan sonra açıklamalarda bulunması bekleniyor.

Türkiye’de Covid-19 pandemisinin artışı resmi rakamlarda da gizlenemezken, Koronavirüs Bilim Kurulu bugün, bu ortamda toplanıyor. Toplantı sonrası Bakan Fahrettin Koca’nın açıklama yapması bekleniyor.

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında Türkiye’de şu ana dek resmi rakamlara göre toplam ‘hasta’ sayısı 366 bin 208 oldu. Sağlık Bakanlığı verilerinde can kaybı ise 9 bin 950'ye yükseldi. ‘Hasta’ - ‘vaka’ tartışmaları devam ederken, salgında Bakanlık verilerinde bile gizlenemeyen gözle görülür artış sürüyor.

Bu ortamda, bugün Koronavirüs Bilim Kurulu bir araya gelecek. Toplantıda, vaka sayısının artış yaşandığı bölgelerde yeni adımlara ilişkin kararlar alınması bekleniyor. Bakan Fahrettin Koca’nın toplantıdan sonra açıklamalarda bulunması bekleniyor.