Salgına karşı canla başla mücadele ettiler... Cerrahpaşa'da sağlık işçileri hak arıyor!

Salgına karşı canla başla mücadele ettiler... Cerrahpaşa'da sağlık işçileri hak arıyor!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin, TÜHİS'ten çekilmesini isteyen işçiler bugün yemekhaneden kan alma merkezine kadar sloganlarla yürüdü. Aynı kurumda çalışan büro işçilerine uygulanan mevcut sözleşme koşullarında bir TİS yapılması gerektiğini isteyen işçilerden Şenay Deler Dekanlık, Rektörlük, Sağlık Bakanı Koca ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.

İleri Haber

Covid-19 salgınına karşı mücadeleleri saygı gören Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde çalışan sağlık işçileri Rektörlüğün karşılamayıp TUHİS’e gönderdiği TİS ve düşük ücretlere karşı eylem yaptı. İşçiler, talepleri karşılanana kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya geçen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi işçileri Türk-İş’e bağlı Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası’na (Sağlık-İş) üye oldu. Rektörlükle yapılan toplu iş sözleşmesinde (TİS) işçilerin talepleri karşılanmayınca, Rektörlük TİS’i Sağlık Bakanlığı’nın da bağlı olduğu Türkiye Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası’na (TÜHİS) gönderdi. TÜHİS sözleşmesinde işçilere yüzde 7’lik bir zam verildi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin TÜHİS'ten çekilmesini isteyen işçiler bugün yemekhaneden kan alma merkezine kadar sloganlarla yürüdü. Aynı kurumda çalışan büro işçilerine uygulanan mevcut sözleşme koşullarında bir TİS yapılması gerektiğini isteyen işçilerden Şenay Deler Dekanlık, Rektörlük, Sağlık Bakanı Koca ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.

‘NEREDE BU DEVLET, NEREDE BU CUMHURBAŞKANI?’

Deler yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bizler burada köle gibi çalışmak istemiyoruz. Evimize, çocuklarımıza tane tane meyve götürmeye başladık. Evimize yarım kilo kuşbaşı değil, 20 liralık, 10 liralık kıyma ve kuşbaşı alıyoruz. Nerede bu devlet, nerede bu Cumhurbaşkanı? Duyun sesimizi, eşitlik istiyoruz. 3 yıldır zam alamıyoruz, 2900 liraya çalışıyoruz. Nerede eşitlik? Nerede Dekanlık? Nerede Rektörlük? Akan her bir damla terimizin hakkını istiyoruz. Ben 4’ten sonra ek işte çalışmak istemiyorum.”

EYLEMLER SÜRECEK

İşçiler, talepleri karşılanana kadar eylemlerine devam edeceklerini vurguladı.