Salgın fırsatçılığında bugün: Çalışmaya devam eden Midpoint'te işten çıkarma ve ücretsiz izin dayatması!

Salgın fırsatçılığında bugün: Çalışmaya devam eden Midpoint'te işten çıkarma ve ücretsiz izin dayatması!

Çalışmaya devam eden Midpoint’in, İstanbul Zorlu AVM’deki şubesinden 17, Taksim şubesinden 8, Aquaflorya AVM şubesinden ise 24 çalışanın, kafe ve restaurantların geçici süreyle kapatılması gerekçesiyle işten çıkarıldığı belirtildi.

İleri Haber

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle patronlar tarafından birçok işletmede işten çıkarmalar ve ücretsiz izin uygulamasına gidilirken, Midpoint de kafe ve restaurantların geçici süreyle kapatılması gerekçesiyle bazı çalışanlarını işten çıkardı. Firmanın bazı çalışanlarına da zorla imzalatılmaya çalışılan belgelerle ücretsiz izin uygulamasını dayattığı öğrenildi.

Ülkemizi de etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını gerekçesiyle patronlarının işten çıkarma ve ücretsiz izin dayatması sürüyor. Yaklaşık 50 şubesi olan ve çalışmaya devam eden Midpoint’in, İstanbul Zorlu AVM’deki şubesinden 17, Taksim şubesinden 8, Aquaflorya AVM şubesinden ise 24 çalışanın, Kafe ve restaurantların geçici süreyle kapatılması gerekçesiyle işten çıkarıldığı belirtildi.

Firmanın ayrıca çalışanlarına zorla belge imzalatarak, ücretsiz izin dayatmasında bulunduğu aktarıldı. Çalışanlara “OHAL ilan edilebileceği ve maaş ödemelerinde sıkıntılar yaşanabileceği” söylendiği ifade edildi.