Salgın döneminde de doğa tahribatına devam: Bursa'da halkın itirazlarına rağmen HES inşaatı devam ediyor!

Salgın döneminde de doğa tahribatına devam: Bursa'da halkın itirazlarına rağmen HES inşaatı devam ediyor!

Türkiye’de koronavirüs ile mücadele kapsamında iktidar herkesin kendi OHAL’ini ilan etmesi yönünde açıklamalar yaparken doğa talanı devam ediyor.

Türkiye’de koronavirüs ile mücadele kapsamında iktidar herkesin kendi OHAL’ini ilan etmesi yönünde açıklamalar yaparken rant, salgın, yasak, ihale, karantina dinlemiyor.

Ülke genelindeki doğa talanı korona günlerinde dahi sürerken, bir talan süreci de aylardır Bursa’da yaşanıyor. Bursa’nın Nilüfer ilçesinde, Çalı'da yapılmak istenen hidroelektrik santral (HES) inşaatı, bölge halkının itirazlarına rağmen sürüyor.

Çalılılar yalnızca derelerini değil, doğup doydukları topraklarını enerji şirketine talan ettirmemek için direniyor, büyük borularla, beton havuz ve santral binasıyla doğal güzelliğin bozulmasını istemiyor.

İHALEYİ AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI KAZANDI

Çalı Göleti, Sulama Hattı Üzeri mevkiindeki 1,2 megawatt ile 1,152 megawatt kapasiteli Çalı Hidroelektrik Santrali projesi ihalesi DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. İhaleye 3 firma katılırken, AKP’li Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz’e ait Şükra Enerji San. ve Tic. Ltd. Şti kazandı. ÇED onayını da alan firma, zaman geçmeden çalışmalara başladı.

DAHA FAZLA