Saldırıyı değil, cenazeyi engellediler!

Saldırıyı değil, cenazeyi engellediler!

Afyon'un Dirar ilçesine çalışmaya giden ve önceki gün silahlı saldırıya uğramasının ardından hayatını kaybeden Özkan Tokay’ın cenazesine yurttaşların katılması askerler tarafından engellendi.

Afyon'un Dirar ilçesine çalışmaya giden Van Ercişli Kürt işçiler Özkan Tokay, Fırat Tokay ve Emrah Ö., geçtiğimiz gün kimliği belirsiz bir kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda Fırat Tokay ve Emrah Ö. yaralanırken, Özkan Tokay ise hayatını kaybetti. Tokay, dün memleketi Van Erciş'de toprağa verildi. Cenaze törenine ise sadece akrabalarının katılmasına izin verildi.

Çelebibağ Mahallesi’ndeki aile mezarlığına defnedilen Tokay'ın cenazesine katılmak isteyen yurttaşlara askerler engel oldu. Askerler tarafından ablukaya alınan mezarlığa yalnızca Tokay'ın akrabaları alındı. HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç ve beraberindeki partililerin de mezarlık alanına girişi askerler tarafından engellendi. 

Mezarlığa alınmayan HDP Milletvekili Murat Sarısaç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Tokay'ın Kürt olduğu için öldürüldüğünü söyledi. Dilinden, kimliğinden öldürülen her Kürdün vebalinin AKP-MHP hükümeti ile buna sessiz kalanların boynunda olduğunu söyleyen Sarısaç, "Herkes bu ölümden kendisini sorumlu görmelidir. Bu durum sadece Devlet Bahçeli ve Süleyman Soylu ile açıklanacak bir durum değildir" dedi.

'OLAY TOPLUMSAL DEĞİL'

Afyon Valiliği ise Özkan Tokay isimli Kürt işçinin öldürülmesinin toplumsal bir olay olmadığını savundu.

Öte yandan valilik cinayetin haberini yapan haber organlarını hedef alırken şu açıklamayı yaptı:

“Dinar İlçesinde devam etmekte olan bir inşaatta çalışan işçiler ile inşaata komşu olan bir evde yaşayan aile arasında gürültü ve oluşan tozdan dolayı gerçekleşen tartışmadan kaynaklandığı anlaşılmıştır. Olayın inşaat işçileri ile inşaata komşu aile arasında cereyan ettiği, toplumsal bir yanının bulunmadığı anlaşılmıştır.”