Saldırıya uğrayan emniyet müdürü hayatını kaybetti

Saldırıya uğrayan emniyet müdürü hayatını kaybetti

Bir başka polis tarafından makamında silahlı saldırıya uğrayan Rize Emniyet Müdürü hayatını kaybetti.

Rize Emniyet Müdürlüğü'ndeki silahlı saldırıda Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, bir polis memuru tarafından vuruldu. Emniyet Müdürü Altuğ Verdi hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Aynı saldırıda personel şube müdürü ve iki koruma polisinin daha yaralandığı öğrenildi. Öte yandan silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği gerekçesiyle bir polis memuru yakalandı.

MAKAMINDA VURULDU

Bugün saat 15.00 sıralarında, Rize kent merkezindeki İl Emniyet Müdürlüğü binasından silah sesleri duyuldu. Emniyet Müdürlüğü'nün birinci katındaki makam odasının bulunduğu katta meydana gelen silahlı saldırının ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, personel müdürüyle birlikte makamında tayini nedeniyle bir trafik polisi ile görüştü. Talebi reddedilen trafik polisi, silahını çekerek Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'ye ateş etti. İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, Personel Şube Müdürü Ercan Polat ve 2 polis memuru yaralandı. Hastaneye kaldırılan 4 polisten Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin hayatını kaybettiği belirtildi.

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İLK AÇIKLAMA

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı için parti genel merkezine gelen İçişleri Bakanı Soylu, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ve 3 kişinin yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin gazetecilere bilgi verdi.     

Soylu, "Şu an hastanedeler. İnşallah kurtarmak için doktorlarımız çaba gösteriyor. Olayla ilgili derin ayrıntıyı arkadaşlar ifade edecekler. Bakan Yardımcımız ve Emniyet Genel Müdürümüz Rize'ye hareket ediyor." ifadelerini kullandı.     

RİZE VALİSİ: SALDIRGAN ÜNİVERSİTE NEDENİYLE TAYİN İSTEMİŞ

İncelemelerde bulunmak üzere olay yerine gelen Rize Valisi Kemal Çeber, şu açıklamayı yaptı:

"İlk söylenen bu arkadaşımız burada bir üniversite kazanmış. İl merkezine gelmek istemiş. Bu yönde talepleri olmuş. Bu sanırım uygun görülmemiş. Muhtemelen istediği sonucu alamadı. O şahısla ilgili, o hainle ilgili bir şeyler sorduk bu sıkıntısının sışında sessiz sakin kendi halinde birisi. O bunun cezasını çekecek. Yaralıların sağlık durumu nispeten iyi."  

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ



Saldırıyı düzenleyenin Derepazarı İlçe Emniyet Amirliği Trafik Şube'de görevli polis memuru İsmail Hakkı Saraçoğlu olduğu belirlendi.

Saraçoğlu'nun 14 yıldır polis memuru olduğu öğrenildi. Saldırganın da yaralı olduğu ifade ediliyor.

ALTUĞ VERDİ KİMDİR?

Rize İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, 1972 yılında İstanbul’da doğdu.

1989 yılında Polis Kolejinden, 1993 yılında Polis Akademisinden mezun olması akabinde, sırasıyla İstihbarat Daire Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Kudüs Başkonsolosluğu, Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Adana Emniyet Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Kosova Barış Gücü, Birleşmiş Milletler Haiti Barış Gücü, Mersin Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığında değişik rütbelerde görev yaptıktan sonra 28.12.2016 tarihinde 1.Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi ettti.

Altuğ Verdi, 19.08.2017 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan ve 2017/348 sayılı Kararname ile Rize Emniyet Müdürü olarak atanmış olup, evli ve bir çocuk babasıydı.