Saldırı talimatları, darp ve hakaretleriyle tanınan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Yazgan’a terfi

Saldırı talimatları, darp ve hakaretleriyle tanınan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Yazgan’a terfi

Kayyum rektöre karşı eylem yapan öğrencilere “Aşağı bak” diyen, engelli HDP Milletvekili Piroğlu’nu tekerlekli sandalyesinden düşüren ve bir kadını kast ederek hakaret eden İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Muharrem Yazgan’ın terfi ettiği öğrenildi.

İleri Haber

İstanbul’da yapılan her eylemde saldırı talimatları veren ve eylemcilere küfür eden Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü’nden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Muharrem Yazgan terfi edildi.

Yazgan son olarak, Bakırköy’de Emek Barış ve Demokrasi Güçlerinin düzenlemeyi planladığı 1 Eylül Dünya Barış Günü mitinginin valilik tarafından engellenmesine karşı basın açıklaması yapmak isteyen insanlara saldırı talimatı vermişti. Yapılan müdahale sırasında da eylemcilere cinsiyetçi küfürler etmişti.

Evrensel Muhabiri Eylem Nazlıer de Yazgan’ın göstericilere ettiği hakareti görüntüledi. Görüntülerin çekildiğini fark eden Yazgan gazetecileri de engellemek istedi.

İŞLEM BAŞLATILACAK MI?

Engellemelere rağmen görüntü alan ve Yazgan’ın kadına ettiği hakareti sosyal medyadan yayınlayan Nazlıer, “Bir kadını kast ederek, ‘bırak gitsin şu or...’ diyen İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı hakkında bir işlem başlatıldı mı? Başlatılacak mı?” diye sormuştu.

İŞLEM BAŞLATILMADI, TERFİ EDİLDİ…

Görüntülerde hakaret ettiği açık bir şekilde görünen Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü’nden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Muharrem Yazgan, terfi alarak 1. Sınıf emniyet müdürü oldu.

Muharrem Yazgan, daha önce de Boğaziçi Üniversitesi’nde kayyum rektöre karşı yapılan bir eylemde gözaltına alınan öğrencilere “aşağı bak” diye bağırması ve HDP Milletvekili Musa Piroğlu’nu Aksaray Metro Meydanı’ndaki bir basın açıklaması öncesi tekerlekli sandalyesinden düşürmesiyle de gündeme gelmişti.