Saldırgan kendini savundu: Alkol ve uyuşturucu kullanıyorum

Saldırgan kendini savundu: Alkol ve uyuşturucu kullanıyorum

Bindiği dolmuşta Nazan Bozkurt'a saldıran İzzet Atılkan isimli kişinin verdiği ifadede alkol ve uyuşturucu kullandığını söylediği ortaya çıktı. Atılkan’ın, hakkındaki başka suçlardan olan arama kararı çerçevesinde tutuklandığı bildirildi.

Nazan Bozkurt, 30 Ağustos günü bindiği Mamak dolmuşunda İzzet Atılkan isimli şahsın ölüm tehdidi, ağır küfürleri ve darp girişimine maruz kalmıştı. Bozkurt'un, yaşadığı saldırıyı cep telefonuna kaydederek sosyal medyada paylaşması sonrasında saldırgana dönük büyük tepki oluşmuş, olayla ilgili Ankara Cumhuriyet Savcısı Ayhan Ay, soruşturma başlatmıştı.

'CEZAEVİ FİRARİSİYİM'

Polisin takibi sonucunda yakalanan İzzet Atılkan'ın ifadesinde cezaevi firarisi olduğunu, alkol ve uyuşturucu kullandığını söylediği öğrenildi.

“Karışmış olduğum çeşitli suçlardan hakkımda adli işlem yapıldı. Bu suçlardan 2 defa cezaevine girdim ve en son yatmakta olduğum Sincan Açık Cezaevi'nden yaklaşık 4 ay önce izne çıktım ve geri dönmedim. Cezaevi firarisi konumuna düştüm. Alkol ve uyuşturucu kullanırım." diyen Atılkan, minibüse binmeden önce de alkol aldığını söyledi.

ÖNCEKİ SUÇLARINDAN DOLAYI TUTUKLANDI

İzzet Atılkan, savcılık sorgusunun ardından hakaret suçundan tutuklamaya sevk edilmiş, ancak Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, atılı suçun kanunda öngörülen ceza miktarı dikkate alındığından şüpheli hakkında tutuklama tedbiri yerine adli kontrol uygulanmasının yeterli olacağına karar vermişti. Bu karar kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Atılkan, daha sonra tutuklanmış, tutuklanma gerekçesi olarak da "daha önce işlediği suçlarından dolayı" açıklaması yapılmıştı.

DAHA FAZLA