Salda Gölü'nün çevresine ahşap bariyer sistemi kuruldu

Salda Gölü'nün çevresine ahşap bariyer sistemi kuruldu

Burdur Valiliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sağlanan ödenekle Salda Gölü'nün çevresine ahşap bariyer sistemi kurdu.

"Türkiye’nin Maldivleri" olarak bilinen Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü’ne yapılmak istenen millet bahçesi projesinin tepki çekmesinin ardından, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  ”Araçların kıyıya kadar girdiği çöplerin dağ oluşturduğunun tespitini yaptık. Bunun neticesinde araçlar kıyıya kadar gelip burada hem doğal güzelliklere zarar veriyorlardı gelenlerin doğal güzellikleri görmesine mani oluyorlardı” diyerek, Salda Gölü'ne millet bahçesi yapılmasını savunmuştu.

Burdur Valiliği tarafından, 2018'de gölün kıyısına kadar ilerleyerek doğal zemine zarar veren ve görüntü kirliliği oluşturan araç girişlerini önlemek amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sağlanan ödenekle ahşap bariyer sistemi kurulduğu bildirildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada "2018 yılında gölün kıyısına kadar ilerleyerek doğal zemine zarar veren ve görüntü kirliliği oluşturan araç girişlerini önlemek amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan sağlanan ödenekle ahşap bariyer sistemi kuruldu" denildi.

Açıklamada Salda Gölü ve çevresinin 1989'da birinci derece doğal sit alanı ilan edildiği, göl çevresinde son yıllarda yaşanan turizm hareketliliği dolayısıyla bazı tedbirlerin alınması, düzenlemelerin yapılması gerektiği belirtilen açıklamada, 2018'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvurularak öncelikle göl ve çevresinde Koruma Amaçlı İmar Planı yapımı sürecinin başlatıldığına değinildi.

DAHA FAZLA