Salda Gölü de Millet Bahçesi olacak!

Salda Gölü de Millet Bahçesi olacak!

Burdur'da bulunan Salda Gölü’nün millet bahçesi yapılması için ilk adım atıldı.Bölgedeki planlar için Çevre Bakanlığı yetkili kılındı.

Burdur’un Yeşilova ilçesinde doğa güzellikleriyle ve beyaz kumlarıyla ünlü Salda Gölü’nü “millet bahçesi” yapmak için ilk adım atıldı. Salda Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi kararı yayımlandı. Yetki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verildi. Daha önce yapımına başlanan inşaatlar ise sürecek. 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum daha önce yaptığı açıklamada, Salda Gölü’nün alanının 44 kilometrekare olduğuna işaret ederek “Salda Gölü, Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak kabul edildiğinde, göl alanı ile birlikte yaklaşık 295 kilometrelik alan koruma altına alınacak. Millet bahçesi de işte bu 295 kilometrelik alan içerisinde yer alacak” demişti. Kurum’un açıklamalarının ardından ilk adım da atıldı. 
Bazı alanların “Salda Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi” olarak belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı yayımlandı. Daha önce onaylı planlarına veya mevzuata uygun olarak ruhsat almış ve inşaatı su basman seviyesinde tamamlanmış yapıların inşaatına ruhsat ve eklerine göre aynen devam edilebilecek.

DAHA FAZLA