Sakellaropulu: Tehdit altında bir diyaloğu desteklemiyoruz

Sakellaropulu: Tehdit altında bir diyaloğu desteklemiyoruz

Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakellaropulu, Doğu Akdeniz’de Ankara ile yaşanan gerilimi ve savunma sanayisine yaptıkları harcamaları değerlendiren konuşmasında, “Barış istiyorsanız savaşa daha iyi hazır olmalısınız” dedi.

Yunanistan Cumhurbaşkanı  Katerina Sakellaropulu, Meis Adası’nın Yunanistan’ın parçası olmasının 77’nci yıl dönümü törenlerine katıldı. Sakellaropulu, CNN muhabirinin Doğu Akdeniz’de yaşanan gerilimi hatırlatarak, "Krizin yaşandığı bir zamanda, Türkiye'nin yanı başındaki bir adaya ziyaretiniz kışkırtıcı bir mesaj değil mi?” sorusuna "Bir Yunan Cumhurbaşkanı'nın barışçıl bir ziyareti asla provokatif olamaz. Hassas zamanlardan geçiyoruz. Biz diyalogdan yanayız. Yunanistan diyaloğu desteklediğini kanıtlamıştır. Ama tehdit altında bir diyaloğu değil." yanıtını verdi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Sakellaropulu, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in 10 yıl içinde 10 milyon euro’luk savunma harcaması yapacaklarını duyurduğu açıklamasını da değerlendirerek, “Hükümet bu adımların atılmasını gerekli gördü” dedi. CNN muhabirinin konuyla ilgili Türkiye'ye mesaj göndermek için mi?" sorusunu cevaplayan Sakellaropulu "Sadece Türkiye'ye mesaj göndermek için değil. Barış istiyorsanız daima savaşa daha hazırlıklı olmalısınız" diye yanıtladı.

Yunanistan Cumhurbaşkanı,  Türkiye’nin sondaj gemisi Oruç Reis’in geri çekilmesini hatırlatarak gerginliğin bitip bitmediğini soran muhabire, bu konuda pozitif olmadığını belirterek, Yunanistan, Kıbrıs ve tüm Akdeniz küçük adımlarla hareket edecek. Akdeniz'de herkesin; sadece Yunanistan'ın ve Türkiye'nin değil Avrupa Birliği'nin ve NATO'nun da istikrara ihtiyacı var” şeklinde yanıt verdi.