Sakarya'daki patlamaya ilişkin 3 kişi hakkında gözaltı kararı

Sakarya'daki patlamaya ilişkin 3 kişi hakkında gözaltı kararı

Sakarya'daki havai fişek fabrikası patlamasında kayıp olan 3 kişiyi arama çalışmaları devam ederken, patlamada hayatını kaybeden 4 kişiden 2'sinin kimliği belli oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında gerçekleşen patlamalarda yaralanan 114 kişiden 92'sinin taburcu olduğunu duyurdu. En az 4 kişinin hayatını kaybettiği ve 3 kişinin de kayıp olduğu patlamada hayatını kaybeden işçilerden ikisinin kimliği tespit edildi.

Sakarya'da patlamanın meydana geldiği fabrika bölgesine çok sayıda itfaiye, sağlık, AFAD, polis ve jandarma ekibi sevk edilmişti. En az 4 kişinin hayatını kaybettiği ve 114 yaralanın olduğu patlamada ekipler çalışmalarına gece saatlerinde de devam ederken hayatını kaybeden iki işçinin kimlikleri belirlendi. Hayatını kaybeden iki kişinin isimlerinin Havva Çelik ve Sebahattin Tepeçınar olduğu öğrenildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İçişleri Bakanlığı, Hendek'teki havai fişek fabrikası patlamasına ilişkin soruşturma başlattığını duyurdu. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Sakarya Hendek’te havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamayla ilgili olarak idari soruşturma başlatılmış, bu kapsamda İçişleri Bakanlığınca 1 mülkiye başmüfettişi, 1 polis başmüfettişi, 1 jandarma müfettişi görevlendirilmiştir."

3 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında yaşanan patlamaya ilişkin üç kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilenler sorumlu müdür ile iki ustabaşı.

ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Patlamanın ikinci gününde bölgeye gelen ekiplerin yanı sıra kayıp olan yurttaşlar için Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı arama kurtarma köpekleri de alana getirildi. Patlama anından itibaren kayıp olan işçileri arama çalışmalarına devam edilirken, iş makineleri ise bölgede enkaz kaldırma işlemlerini sürdürüyor.

DAHA FAZLA