Sakarya'daki havai fişek fabrikasının sahibi tutuklandı

Sakarya'daki havai fişek fabrikasının sahibi tutuklandı

Fabrikanın patronu Yaşar Coşkun ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan tutuklandı, Ali Rıza Coşkun ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Sakarya’nın Hendek ilçesinde patlamanın yaşandığı havai fişek fabrikasının sahiplerinden Ali Rıza Coşkun adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, oğlu Yaşar Coşkun tutuklandı.

Fabrikadaki patlamaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Sakarya Başsavcılığının talimatıyla dün gözaltına alınan ve jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye getirilen fabrikanın sahibi iki kişinin savcılık işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden baba Ali Rıza Coşkun adli kontrol şartıyla serbest bırakılması, oğlu Yaşar Coşkun da tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Aynı zamanda Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şube Başkanı olan Yaşar Coşkun ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan tutuklandı, Ali Rıza Coşkun ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

NE OLMUŞTU?

Hendek'teki Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda 3 Temmuz günü art arda büyük patlamalar meydana gelmiş, patlama sonucunda en az 6 işçi yaşamını yitirmiş, 126 işçi ise yaralanmıştı. 4 yaralının tedavisi hastanede devam ederken kayıp olan en az 1 işçi ise bulunamadı.

Patlamanın ertesi günü gözaltına alınan sorumlu müdür, iş güvenliği uzmanı ile iki ustabaşının işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilmişti. Hendek Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan dört zanlı, ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan dün sabah saatlerinde tutuklandı.