Sakarya'daki havai fişek fabrikası patlamasında saldırı ve sabotaj izine rastlanmadı

Sakarya'daki havai fişek fabrikası patlamasında saldırı ve sabotaj izine rastlanmadı

En az 6 kişinin hayatını kaybettiği ve 114 kişinin yaralandığı patlamada ilk belirlemelere göre sabotaj ve saldırı izine rastlanmadı.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde 3 Temmuz'da meydana gelen havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Laboratuvarı yaptığı incelemelere göre, patlamada saldırı ve sabotaj izine rastlanmadı.

Hendek’teki havai fişek fabrikasında meydana gelen, en az 6 kişinin hayatını kaybettiği ve bir kişinin de kaybolduğu patlamaya yönelik incelemeler devam ediyor.

Bu kapsamda fabrikadan alınan numuneler Ankara’ya getirilerek Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Laboratuvarı'nda incelendi. AA’nın güvenlik kaynaklarından aktardığı bilgiye göre, numuneler üzerinde yapılan kimyasal analizlerde patlayıcı maddeye rastlanmadı. Yine numunelerde yangını başlatıcı veya hızlandırıcı petrol türevi de belirlenemedi.

İlk belirlemelere göre, olayın kaza sonucu meydana geldiği, saldırı ve sabotaja yönelik bulgu tespit edilmediği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Sakarya’nın Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisinde yaklaşık 15 dönüm üzerine kurulu havai fişek fabrikasında cuma günü meydana gelen patlamalarda 6 kişi hayatını kaybetmişti.

Kazada ihmal olup olmadığının araştırılması için İçişleri Bakanlığınca idari soruşturma başlatılmış, 1 mülkiye başmüfettişi, 1 polis başmüfettişi, 1 jandarma müfettişi görevlendirilmişti.