Sakarya'da iki işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Sakarya'da iki işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından enkaz kaldırma ve arama çalışmaları sürüyor

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki patlamanın ardından bölgedeki enkaz kaldırma ve arama-kurtarma çalışmalarında 2 işçinin daha cansız bedene ulaşıldı. Hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, yaptığı açıklamada, ''Hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi. Kayıp 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor" dedi. 

Haber Global'de yer alan habere göre, kayıp bir kişiyi arama çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Kaldırım, hastaneye götürülen 122 kişiden 114'ünün iyileşerek taburcu edildiğini belirterek şunları söyledi:

"6' yaralının ilimizde tedavileri devam ediyor. 5'inin durumu gayet iyi. Biri ağır. Kartal Yanık Hastanesinde bulunan 2 vatandaşımız var. Durumları iyi. Cumhurbaşkanımız beni defalarca aradı bilgi aldı, talimatlar verdi. İçişleri Bakanımızla görüştü. O da süreci yakinen takip etti. Takip etmeye de devam ediyor."

Sakarya'nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında 3 Temmuz günü patlama meydana gelmişti.  Patlamanın ardından çıkan yangın güçlükle kontrol altına alınmıştı.

Patlamada 6 kişi hayatını kaybederken hastaneye kaldırılan 122 kişiden 114'ü taburcu edildi. Kayıp bir kişi ise aranıyor.