Sakarya'da doğalgaz patlaması

Sakarya'da doğalgaz patlaması

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde doğalgaz hattının bulunduğu bölgede patlama meydana geldi.

Sakarya'nın Arifiye ilçesi Kemaliye mahallesinin dağlık alanında, doğalgaz hattında meydana geldiği düşünülen yangın üzerine itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi.

DHA muhabirinden alınan bilgilere göre sabah 07.50'de bir patlama sesi duyuldu. Sesin ardından meydana çıkan alev topu Sakarya'nın tüm mahallelerinden görüldü.

Kemaliye köyünde yaşayan bir görgü tanığı ise "Biz önce deprem sandık. Yangın kontrol altına alındı" dedi.

VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayır yaptığı açıklamada, "Patlamada ölen ya da yaralanan yok. Olayın doğalgaz Bozüyük-Adapazarı ana dağıtım hattında heyelana bağlı olduğunu tahmin ediyoruz. Daha önce de orada heyelan riski varmış, çalışma başlatılmış. Çok yakınında yerleşim yok. Şu anda can kaybı, yaralanma yok. Hem doğalgaz ekipleri hem de itfaiye ekipleri gerekli güvenlik önlemlerini aldı" dedi.

BOTAŞ'TAN AÇIKLAMA

BOTAŞ'tan yapılan açıklamada bölgede gaz kesintisinin yapılmayacağı ifade edildi. Açıklamada şöyle denildi: 

"14/01/2019 tarihinde saat 07:30 civarında Adapazarı İli Arifiye İlçesi Değirmendere köyü kırsalında yer alan 36 inç çapındaki Doğal Gaz Boru Hattında ilk bulgulara göre heyelan sebebiyle hatta meydana gelen kopmanın yangına sebebiyet verdiği değerlendirilmektedir. BOTAŞ tarafından gerekli müdahale yapılarak hat vanaları kapatılmış ve olayın meydana geldiği kısımda doğal gaz akışı durdurulmuştur. Yangın kontrol altına alınmış olup, soğutma işlemlerinin ardından ivedilikle onarım çalışmalarına başlanacaktır. Bu süre zarfında gerekli tedbirler alınmış ve bölgenin doğal gaz ihtiyacı alternatif iletim hatlarından sağlanmaktadır"