Saica Park Direnişi son buldu

Saica Park Direnişi son buldu

Saica Pack Sakarya Ambalaj'da sendikalı oldukları için işten çıkarılan işçilerin 8 aylık direnişi son buldu. Konuyla ilgili sosyal medya üzerinden açıklama yapan işçiler “Direnişimizin bu aşamasında koşulları da değerlendirdiğimizde bu kararın alınması gerekiyordu” dedi.

Sakarya'nın Söğütlü İlçesi'nde bulunan Saica Pack Sakarya Ambalaj fabrikasında çalışan 6 işçi sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılmıştı.

Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) faaliyet gösteren Saica Pack Sakarya Ambalaj önünde çadır kurup 8 aydır direnen işçiler sosyal medya platformu Twitter üzerinden yazılı bir açıklama yaparak direnişin sona erdiğini duyurdu.

Alınan kararın kolay verilmediğini vurgulayan işçiler “Direnişimizin bu aşamasında koşulları da değerlendirdiğimizde bu kararın alınması gerekiyordu” dedi.

İşçiler tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Herkese selam dostlar. Bugün 8 aydır devam ettirdiğimiz direnişimizi sonlandırma kararını size duyurmak isteriz. Kuşkusuz ki bu kararı almak hiç kolay olmadı. Ancak direnişimizin bu aşamasında koşulları da değerlendirdiğimizde bu kararın alınması gerekiyordu. 8 ayda birçok şey yaşadık. Siz de bunları gün gün takip ettiniz, destek oldunuz, direniş çadırımızı ziyaret ettiniz. Birçok duyguyu aynı anda yaşadık ve hissettik ama yalnızlık duygusunu hiç hissetmedik. Bunda başta Sendikamız Selüloz-İş olmak üzere, siz dostların katkısı büyük. O kadar şey yaşadık, öğrendik ve gördük ki bugün bunların hepsinden söz etmek mümkün değil. Ancak haksızlığa karşı verdiğimiz direniş, tanıdığımız dostlar, diğer direnişlerle kurduğumuz bağlar, Sakarya gibi bir kentte kendimizi direnişçi olarak kabul ettirmemiz bizim kazançlarımız. Aslında bizim bu direniş sürecinde herhangi bir kaybımız olmadı. Sendikaya üye olduk, çoğunluğu sağladık ve işten atıldık. Direnişe geçtik, beraber çalıştığımız arkadaşların işten atılmasını önledik, fabrikadaki sendikal örgütlülüğün sağlanmasında pay sahibi olduk. Daha fazlası için dostlar, sendikal hareketin ve işçi hareketinin gücünün bugünkünden daha fazlası olması lazım. Bizler kapasitemizin sınırlarını dirençle, dayanışmayla aştık ancak 8 aydır çadırda direnen 3 emekçinin de yapabileceklerinin sınırı var. Bu sınıf mücadelesinde bir bayrak yarışı ise, biz bu bayrağı götürebileceğimiz yere götürdük. Bizlerin kişisel hayatlarında bu mücadelenin izleri sürecek ve hayatımızın her alanında devam edecektir. Burada sonlandırdığımız şey yalnızca Saica işyeri için verdiğimiz mücadeledir. Ayrıca Saica mücadelesini bizi hiçbir gün yalnız bırakmayan içeride çalışan arkadaşlar devam ettireceklerdir. Dediğimiz gibi söyleyecek çok sözümüz var ancak burada son veriyoruz. Tekrar bizi bir gün bile yalnız bırakmayan başta sendikamıza, diğer direnişlerden dostlara ve çadırımıza gelip, çayımızı içen, sözünü paylaşan bütün arkadaşlara sonsuz teşekkürler. Sağlıcakla ve direnişle kalın.