Saica Pack işçilerine arabuluculuk görüşmesi öncesi moral ziyareti

Saica Pack işçilerine arabuluculuk görüşmesi öncesi moral ziyareti

Saica Pack Ambalaj fabrikasında sendikalaştıkları için işten çıkarılan 6 işçinin fabrika önünde direnişe geçmesinin 35. gününde arabuluculuk görüşmesi öncesi işçilere moral ziyareti gerçekleştirildi.

Cengidost Öndüç - Sakarya

Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde 3.OSB'de faaliyet gösteren Saica Pack Ambalaj fabrikasında sendikalaştıkları için işten çıkarılan 6 işçinin fabrika önünde çadır kurarak direnişe geçmesinin 35. gününde arabuluculuk görüşmesi öncesi işçilere moral ziyareti gerçekleştirildi.

Direnişteki işçilere destek ziyaretine Sakarya Barosu önceki dönem başkanı Avukat Zafer Kazan'ın yanısıra EMEP, KESK Sakarya Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Sakarya Şube Başkanı Ali İhsan Yavuz, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sakarya İl Sorumlusu Eray Diriarın ve TİP üyeleri ile dostları katılım gösterdi.

Eğitim-Sen Şube Başkanı Yavuz, bu OSB'deki işçilerin direnişlerinin diğer fabrikalara da örnek olması bakımından çok önemli olduğunu belirtti.

Ayrıca KESK olarak da tüm kurumsal ağlarını kullanıp firmanın İspanya'daki Genel Merkezine ve işçi örgütlerine durumu tüm çıplaklığıyla anlatacaklarını ve bu konuda girişim göstereceklerini iletti.

Avukat Zafer Kazan da gerek hukuki olarak gerekse emeğin yanında olan birisi olarak bu örgütlü mücadelelerinde yanında olmaya devam edeceğini ve direnen işçilerin buradaki duruşunu korumaları gerektiğini bildirdi.

'DÜNYA YERİNDEN OYNAR İŞÇİLER BİRLİK OLSA'

Ziyaret sırasında fabrikada bulunan holdingin Türkiye Genel Koordinatörü aracıyla fabrikadan çıkış yaptıpı esnada işçiler ve ziyaretçiler alkışlarla kendisini protesto ettiler. Protesto sırasında "İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek" sloganı atıldı.

Direnişçi işçilerden Erkan Gürlü "Dünya Yerinden Oynar İşçiler Birlik Olsa" diyerek kentteki tüm duyarlı insanları direnişlerine destek olmaları için çağrısını tekrarladı