Saica Pack direnişi 100'üncü gününde

Saica Pack direnişi 100'üncü gününde

Saica Pack'ta sendikalı oldukları için işten çıkarılan ve bundan dolayı direnişe geçen işçiler 100 gündür direniyor. Direnişin 100'üncü gününde birçok kurum işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu.

İleri Haber

Sakarya'da sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işlerine son verilen Saica Pack işçilerinin direnişi 100'üncü gününe girdi. 100 gündür direnen işçileri birçok parti ve sendika temsilcileri yalnız bırakmayarak dayanışma ziyaretinde bulundu. Burada yapılan ortak basın açıklamasında işçilerin işe iade edilmesi, sendikalı işçiler üzerindeki baskılara son verilmesi bildirildi.

İşçilerin 100'üncü gündeki direnişlerine, Türkiye İşçi Partisi, Emek Partisi, KESK İl Temsilcisi ve Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Yavuz Köse, Selüloz-İş Genel Başkanı Ergin Alşan, Sendika uzmanı Aykut Günel, Türk-İş Sakarya Temsilcisi Cemal Yaman, CHP Serdivan İlçe Başkanı Sebahattin Gülbaş, Türk-İş İstanbul Bölge Başkanı, Sendika İşyeri Temsilcileri destek verdi.

Okunan basın açıklamasında, "İşleri ellerinden alınan işçiler birer makine değildir! Hepsinin aileleri ve aileleriyle kurdukları bir hayat ve gelecek var. Onları işten atmak demek sadece onları maddi olarak zarara uğratmak demek değil, aynı zamanda aileleriyle kurdukları hayatın, gelecek planlarının da bozulması demektir. Bu yüzden 100 gündür burada verilen mücadele aynı zamanda bir yaşam mücadelesidir" denildi.