Sahte içki sebebiyle can kayıpları artıyor: 32'ye yükseldi

Sahte içki sebebiyle can kayıpları artıyor: 32'ye yükseldi

Birçok şehirde sahte içki sebebiyle can kayıpları artarak devam ederken, en az 32 kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin 22 kişi gözaltına alındı.

İstanbul, Mersin, Aydın, İzmir, Muğla ve Kırıkkale’de sahte içki nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı hızla yükseliyor. 32 kişinin sahte içki sebebiyle hayatını kaybettiği tespit edilirken, ölümle sonuçlanan zehirlenmelerle ilgili soruşturmalar kapsamında 22 kişi gözaltına alındı.

Kırıkkale’de 9 Ekim’de sahte içkiden zehirlendikleri şüphesiyle Yüksek İhtisas Hastanesi’ne başvuran sekiz kişiden yedisi hayatını kaybetti, bir kişinin yoğun bakım ünitesindeki tedavisi ise sürüyor.

İzmir’de ise 9 Ekim’den bu yana çeşitli hastanelere başvuran 34 kişi de sahte içkiden zehirlendiklerinden şüphelendiklerini ifade etti. Mide bulantısı ve görme kaybı gibi şikayetleriyle hastaneye kaldırılan kişilerden 3'ü daha hayatını kaybederken diğer hastaların tedavisine devam ediliyor. Böylece İzmir'de sahte içki nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi.

Mersin’de de hastaneye başvuran 13 kişiden beşi yaşamını yitirdi. Çeşitli hastanelerdeki sekiz kişinin tedavileri sürüyor.

İstanbul’da sahte içkiden zehirlendiklerinden şüphelenilen dört kişiden biri öldü. Tedavisi süren üç kişiden ikisinin ise solunum cihazına bağlı olduğu öğrenildi.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde de sahte içkiden zehirlendiği iddia edilen bir kişi ölürken, bi kişi de hastaneye kaldırıldı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ise sahte içkiden zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırılan iki kişi yaşamını yitirdi.

22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, TUTUKLAMALAR VAR

Ölümle sonuçlanan zehirlenmelerle ilgili soruşturmalar sürerken, Kırıkkale’de gözaltına alınan üç kişi arasında yer alan zanlılardan Ö.U., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe “olası kastla insan öldürme” ve ‘'sağlık için tehlikeli madde temini’' suçlarından tutuklandı. İki kişi ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.

İzmir’de gözaltına alınanların sayısı 12’ye ulaştı. Bazı şüphelilerin yakalanma olasılığına karşı metil alkol ambalajlarına ‘dezenfektan’ etiketi yapıştırdıkları ileri sürüldü.

Mersin’de beş kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili de üç zanlı tutuklandı.

İstanbul’da da sahte içkiden zehirlenme olaylarına ilişkin metil alkol sattığı öne sürülen bir iş yerinin sahibi ile iki kişi gözaltına alındı. 

Aydın’da sahte içki sattığı öne sürülen bir şüpheli ise yakalandı.

DAHA FAZLA