Sahte görüntülerle katliam propagandası yapan Beyaz Miğferliler'in kurucusu İstanbul'da ölü bulundu

Sahte görüntülerle katliam propagandası yapan Beyaz Miğferliler'in kurucusu İstanbul'da ölü bulundu

Sahte film ve asılsız görüntülerle katliam ve kimyasal silah propagandası yapan Beyaz Miğferliler'in kurucusu İngiliz istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier, Beyoğlu'da ölü bulundu.

"Yardım kuruluşu" adı altında sahte film ve asılsız görüntülerle katliam ve kimyasal silah propagandası yaptığı birçok kez kanıtlanmış olan cihatçı terör örgütü, Nusra yanlısı Beyaz Miğferliler'in (Beyaz Baretliler) kurucusu olarak bilinen eski İngiliz istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier, Beyoğlu'da ölü bulundu.

Karaköy Kılıç Ali Paşa Cami yanında saat 05.30 sıralarında caminin yan tarafında bir kişinin yerde hareketsiz yattığını gören cami görevlileri, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yerde hareketsiz yatan kişinin öldüğünü belirledi. Bu sırada polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı. Cesedin yüzünde kesici alet yarası, elleri ve ayaklarının ise kırık olduğu tespit edildi. Ceset ilk incelemeler sonrası otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Yapılan incelemede cesedin Suriye'de "Beyaz Miğferliler" olarak bilinen gruba desteği ile tanınan eski İngiliz istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier'e ait olduğu olduğu tespit edildi.

'YÜKSEKTEN DÜŞME'

48 yaşındaki Le Mesurier'in şüpheli ölümü, polis kayıtlarına 'yüksekten düşme' olarak geçti.

Lemesurier'ın eşiyle kaldığı eve giden polis ekipleri, eşinin ifadesine başvurdu. İlk ifadesinde kocasının uyku ilacı kullandığı ve olayın sabaha karşı kendisi uyurken gerçekleştiğini anlatan eşinin, eve yabancı bir kişinin girip çıkmadığını anlattığı öğrenildi.

İfadesinde, Lemesurier'in yaklaşık 4 yıl önce Türkiye'ye gelerek olay yerindeki adreste bulunan ve eğitim kurumu olarak faaliyet gösteren iş yerinde çalışmaya başladığını söyleyen eşi, "Son dönemlerde aşırı stres rahatsızlığı nedeniyle uyku ve psikolojik ilaç kullanmaya başladı. 2-3 gün önce Adalar'da bulunan evde yine aşırı strese bağlı rahatsızlığı nedeniyle iğne ve ilaç tedavisi alarak sağlık kuruluşuna yakın olma amacıyla homeofis olarak kullandığı bu adrese geldik. Dün saat 04.00 sıralarına kadar eşimle uyanıktık. Birlikte uyku ilacı aldık. Saat 05.30-06.00 sıralarında kapının dışarıdan çalınması üzerine uyandım. Eşimi görmemem üzerine 3. katta açık olan pencere camından baktığımda onu yerde yatar halde gördüm" bilgisini verdi.

'BİR KADIN İLE TARTIŞTI'

James Gustaf Edward Le Mesurier'in ölü bulunduğu sokak ve ofisinin bulunduğu binada polisin incelemesi sürüyor. Le Mesurier'in cesedi incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Le Mesurier'in ölü bulunduğu sokak ve ofisinin yer aldığı binada ise polisin incelemesi devam ediyor. Sokak sakinleri gece 03.00 sıralarında tartışma sesleri duyulduğunu söyledi. Le Mesurier'in bir kadın ile tartıştığını söyleyen sokak sakinleri sonrasında ise olayın gerçekleştiğini ifade ettiler.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Beyoğlu'nda İngiliz uyruklu James Gustaf Edward Lemesurier'in ölümüyle ilgili geniş kapsamlı idari ve adli tahkikat başlatılmıştır" denildi.