Sağlık sigortası bir yılda 3 kat zamlandı

Sağlık sigortası bir yılda 3 kat zamlandı

Sağlık sistemindeki çok boyutlu kriz devam ediyor.

Devlet hastanelerinde yaşanan sorunlarla birlikte özel hastanelere talep artarken, sağlık sigortası ücretleri de 3 kata kadar artış gösterdi.

AKP iktidarının politikaları sağlıkta da krize neden olurken, düşük ücret ve sağlıkta şiddet nedeniyle yüzlerce hekim ülkeden ayrıldı. Milyarlarca lira harcanan şehir hastanelerinde yaşanan olumsuzluklar da sıkça gündeme gelirken, pek çok hastane ve branşta da randevu bulunamaz hale geldi. Sağlıkta yaşanan kriz yurttaşları özel hastanelere mecbur bırakırken, buradaki dışa bağımlılık nedeniyle de fiyatlar katlandı.

Sözcü'den Özlem Ermiş Beyhan'ın haberine göre geçen yıl 16 bin TL fiyatla yapılan ayakta artı yatarak sağlık sigortası için 50 bin TL'yi bulan faturalar ortaya çıktı. Sigortacılar, sağlık sigortasında gelen artışın tüm yurttaşları zorladığını ve şirketlerin de artan maliyetleri yansıttığını belirtti.

'2023 DAHA DA KÖTÜ OLACAK'

Bir sigorta sektörü yetkilisi, "2023 daha da kötü olacak. Firmalar önümüzdeki yılı da öngörerek fiyatları belirliyor, artışların bu denli yüksek olmasının bir sebebi de gelecek fiyat artışlarını önceden poliçelerde faturalandırabilmek" dedi.

Sigortacılar fiyat artışlarından sonra çoğu kez ayakta sağlık sigortasının kapsamını daraltıp, sadece yatarak tedavileri kapsayacak şekilde sigortasını devam ettirenlerin sayısının arttığını söyledi. Sektörde, 2023’te bu fiyatlara bir kez daha zam geleceği de konuşuluyor.

DAHA FAZLA