Sağlık örgütleri Elazığ’da: Olası depreme karşı hasar tespit çalışmaları başlamalı

Sağlık örgütleri Elazığ’da: Olası depreme karşı hasar tespit çalışmaları başlamalı

Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Diyarbakır Tabip Odası, TTB ve SES heyeti, olası depreme karşı bir an önce hasar tespit çalışmalarının başlatılmasına ihtiyaç olduğunu kaydetti.  

Elazığ’ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8'lik idepremden kaynaklı bölgeye gelen Diyarbakır Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyelerinden oluşan heyet, incelemelerde bulundu. Malatya'da 4 kişi, Elazığ'da 18 kişi olmak üzere en az 22 kişinin yaşamını yitirdiğini belirten heyet üyeleri, İstanbul başta olmak üzere çevre illerden çok sayıda AFAD, UMKE ve sağlık ekibinin bölgede çalışmalarda bulunduğu, bölgede şu anda herhangi bir hekim ya da sağlık çalışanı gereksinimi olmadığını kaydetti. 

‘SAĞLIKÇILARA GEREK YOK’

Deprem bölgesindeki sağlık çalışanlarına yaşanılan travma nedeniyle izin verilmesi, yerlerine ikame edecek dağlım ekiplerinin görevlendirilmesi gerektiğini ifade eden heyet, hastanelerde ve diğer sağlık kurumlarında tespit edebilecek herhangi bir hasar olmadığı vurguladı. Heyet, yine sağlık gereksinimlerin karşılanması noktasında şu anda tespit edilen herhangi bir eksiklik yaşanmadığı, sürecin takipçisi olmaya devam edileceği belirtildi. 

‘HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLAMALI’

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, yaşanan şiddetli deprem nedeniyle yurttaşların halen sokakta yaşadıkları, tedirgin oldukları, korku nedeniyle evlerine girmediklerinin gözlemlendiğini belirten heyet, şunlara dikkati çekti:

“Bu nedenle binalardaki hasar tespit çalışmaları bir an önce başlanmalı, olası artçı depremler nedeniyle yaşanılabilecek olumsuzlukların önüne geçilmelidir. Başta köyler olmak üzere şu anda dışarda olan yurttaşlara mevsim şartlarına uygun çadır dağıtımı yapılmalıdır. Tüm süreç boyunca kamuoyuna doğru bilgilendirme yapılmalıdır. Teyitsiz bilgilendirmelerden kaçınılmalıdır. Sağlık ekiplerinde yığılma var, sonraki günlerde nöbetleşmede sıkıntı olabilir. Elazığ merkezde 5, Gezin'de 1 bina yıkılmış durumda, Elazığ ve Malatya köylerinde çok sayıda zarar gören ve yıkılan evler var.”