Sağlık emekçisi kadınların etkinliği ‘Çok siyasi’ denilerek iptal edildi

Sağlık emekçisi kadınların etkinliği ‘Çok siyasi’ denilerek iptal edildi

Sağlık emekçisi kadınların İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde gerçekleştireceği 8 Mart etkinliği 'çok siyasi' olması gerekçesiyle dekanlık tarafından iptal edildi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle sağlık emekçilerinin İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Bilimler anfisinde yapacakları panel, "çok siyasi" bulunduğu sebebiyle iptal edildi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şubesi, iptal kararını protesto etti. Şube binasında yapılan açıklamada, “Biz SES’li kadınlar, İstanbul Tıp Fakültesi Dekanlığının antidemokratik tutumunu kınıyoruz” ifadesi kullanıldı.

‘ETKİNLİK FAZLA SİYASİ’

Basın açıklamasını SES Aksaray Şube Kadın Sekreteri Aynur Gürcan okudu. Açıklamada, “8 Mart‘ta, kadınların uluslararası birlik mücadele ve dayanışma günü kapsamında, İstanbul Tıp Fakültesinde yapmayı planladığımız panel etkinliği için yazılı olarak salon talebinde bulunduk ve bu talebimize karşılık, Temel Bilimler Amfi 2’nin uygun olduğunu, etkinliğimizi bu salonda gerçekleştirebileceğimizi içeren olur yazısı şubemize bildirildi. 8 Mart programının hazırlık ve duyurusu devam ederken dün saat 15:00 civarında İstanbul Tıp Fakültesi Hastane Müdürlüğü görevlileri, Şube Eş Başkanımız Feyzi İşsever’i arayarak etkinliğin dekanlık tarafından 'fazla siyasi' bulunduğu gerekçesiyle iznin iptal edildiğini söylemiştir” denildi.

‘BU TUTUMU KINIYORUZ, HER TÜRLÜ MEŞRU HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ’

Bu uygulamalarla her gün karşı karşıya karşıya olduklarını belirttikleri açıklamada “Biz SES’li kadınlar bu sistematik saldırılarla, antidemokratik uygulamalarla her zaman karşı karşıya kalmaktayız. Her gün bu gerçeklikleri çoğaltan, derinleştiren politikalar ve uygulamalarla yüz yüzeyiz. İstanbul Tıp Fakültesi Dekanlığının antidemokratik tutumunu kınıyoruz. Her türlü fiili meşru hakkımızı kullanacağız, 8 Mart'ta da İstanbul Tıp Fakültesi kapısında saat 12.00'de dekanlığın bu tutumunu protesto etmek için buluşacağız ve basın açıklaması yapacağız” aktarımında bulunuldu.

Evrensel’de yer alan habere göre basın açıklamasında talepler şu şekilde aktarıldı:

‘İSİG YASASI HAYATA GEÇİRİLSİN’

“Biz sağlık ve sosyal hizmet emekçisi kadınlar olarak haftada en fazla 35 saat çalışmak, eşit işe eşit ücret, esnek çalışma değil erken emeklilik hakkı, 7/24 açık nitelikli anadilde eğitim veren kreş, İSİG yasasının derhal hayata geçirilmesini, angarya çalışmasının kaldırılmasını, kadınların toplumsal alanda yaşadığı eksiklikleri gideren ayrıca bir kadın bakanlığı kurulmasını talep ediyoruz.“

DAHA FAZLA