Sağlık emekçilerinin 'özlük hakkı' eylemine polis saldırdı: Çok sayıda gözaltı

Sağlık emekçilerinin 'özlük hakkı' eylemine polis saldırdı: Çok sayıda gözaltı

Sağlıkçıların eylemine saldıran polis, Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Karakoç ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayşe Uğurlu ile SES Ankara Şube Eş Başkanları ve Dev Sağlık-İş’lilerin de olduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

İleri Haber

Ankara’da sağlık emekçilerinin özlük hakları için Şehir Hastanesi’nde yaptıkları alkışlı eyleme polis saldırdı. Aralarında sendika ve oda yöneticilerinin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alınırken, saldırıyı protesto eden sağlıkçılar da gözaltıyla tehdit edildi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında en ağır yükü çeken sağlık emekçileri, Ankara Şehir Hastanesi, özlük haklarını talep etmek için Ankara Şehir Hastanesi’nde alkışlı eylem yapmak istedi.

Eyleme saldıran polis, Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Karakoç ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayşe Uğurlu ile SES Ankara Şube Eş Başkanları ve Dev Sağlık-İş’lilerin de olduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Saldırıyı protesto eden sağlık emekçileri de polis tarafından gözaltına alınmakla tehdit edildi.

Saldırı sonrası SES Genel Sekreteri Pınar İçel’in polis saldırısına dair yapmak istediği açıklama da polisin engellemesiyle karşılaştı.

 

TTB: GÖZALTILAR DERHAL SERBEST BIRAKILSIN

Türk Tabipleri Birliği (TTB) de saldırıya ilişkin bir açıklama yaparak gözaltına alınan sağlıkçıların derhal serbest bırakılmasını istedi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Anayasal haklarını kullanan meslektaşlarımız ve sağlık çalışanlarının derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Emeğimize sahip çıkmak, yönetemeyenler yüzünden daha fazla sağlık çalışanı arkadaşımızı kaybetmek istemiyoruz demek sorumluluğumuz ve anayasal hakkımızdır, engellenemez.

Pandemi koşullarında sağlıkçıları görmezden gelenlere rağmen taleplerimizi dile getirmeye, gerçekleri söylemeye devam edeceğiz.

Gözaltına alınan ATO Başkanı Ali Karakoç'un da aralarında bulunduğu hekimler ve sağlık çalışanları derhal serbest bırakılmalıdır."