Sağlık emekçileri yurdun her yerinde siyah kurdeleleriyle saygı duruşunda

Sağlık emekçileri yurdun her yerinde siyah kurdeleleriyle saygı duruşunda

Sağlık emekçileri, TTB'nin siyah kurdeleli saygı duruşu çağrısına karşılık verdi. Sağlık çalışanları yurdun dört bir yanında salgında yitirilenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

İleri Haber

Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB); AKP'nin iktidar ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından hedef alınan siyah kurdeleli saygı duruşu eylemi çağrısı, yurdun dört bir yanındaki sağlık emekçileri tarafından karşılık buldu.

Bahçeli dün yaptığı açıklamada TTB'yi eylem çağrısında bulunması gerekçesiyle 'hainlikle' suçlamış ayrıca TTB'nin kapatılması gerektiğini savunmuştu. Sağlık emekçileri bugün Türkiye’nin çeşitli illerinde koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

ANKARA

Ankara Tabip Odası sosyal medya hesabından saygı duruşu yapılan hastaneleri "Sizleri unutmayacağız" notuyla paylaştı.

İşte Ankara'dan görüntüler:

İSTANBUL

Sağlık çalışanları İstanbul'da da TTB'nin çağrısına uyarak salgında yitirilen yurttaşlar ve sağlık emekçileri için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

HATAY

Sağlık emekçileri Hatay'da da siyah kurdeleleriyle bir dakikilık saygı duruşunda bulundu.

MERSİN

Sağlık çalışanları Mersin'de de Türkiye'yi etkisi altına alan koronavirüs salgınında yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

GAZİANTEP

Gaziantep-Kilis Tabip Odası da “Covid -19 salgınında kaybettiğimiz tüm sağlık çalışanları için 1 dakikalık saygı duruşu…” paylaşımı yaptı.

ADANA

Adana Tabip Odası sosyal medya hesabından "Covid19 pandemisinde kaybettiğimiz sağlık çalışanlarının anısına saygıyla" notuyla, saygı duruşu görüntülerini paylaştı:

ŞANLIURFA

Sağlık emekçileri Şanlıurfa'da da salgında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

 

DAHA FAZLA