Sağlık emekçileri Ömür Erez için ayakta!

Sağlık emekçileri Ömür Erez için ayakta!

Sağlık çalışanları, silahlı saldırı ile katledilen Hemşire Ömür Erez’in çalıştığı sağlık merkezi önünde eylem yaptı.

Ersan Kınık - @ErsanKinik

Kartal 10 No’lu Aile Sağlık Merkezi’nde çalışırken Rahmi Uygun isimli erkek tarafından katledilen Hemşire Ömür Erez için sağlık çalışanları tarafından eylem yapıldı. Erez’in çalıştığı aile sağlık merkezi önünde bir araya gelen sağlık çalışanları “Hayatımızdan da haklarımızdan da vazgeçmiyoruz” dediler.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), İstanbul Tabip Odası, sendika temsilcileri ve çok sayıda sağlık çalışanının katıldığı eyleme, çok sayıda mahalleli de destek verdi.

“Kadına yönelik şiddet ve sağlıkta şiddet son bulsun” yazılı pankartın açıldığı eylemde, “Kardeşimiz öldü biz öldük”, “Sağlıkçıya şiddet istemiyoruz”, “Sağlıklı hemşire sağlıklı toplum” yazılı dövizler taşındı.

Ömür Erez için 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde sık sık, “Bağır herkes duysun erkek şiddeti son bulsun”, “Erkek adalet değil gerçek adalet”, “Sağlıkta şiddet istemiyoruz” sloganları da atıldı.

‘HEM KADIN HEM SAĞLIK ÇALIŞANI OLARAK İKİ KERE KORKUYORUZ’

Hemşire ve Ebe Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vildan Aydın tarafından yapılan basın açıklamasında, “Artık bıçak kemiği geçti, bardak taştı. Bu yük taşınmaz katlanılmaz hâle geldi. Nereye baksak vandallık, tehdit ve şiddet. Artık günlük mesaimizin rutini hâline geldi bunlar. Her gün birini anıyoruz, her gün birine ağlıyoruz, biri için korkuyoruz. Hem kadın hem sağlık çalışanı olarak kendimiz için iki kere korkuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

’ŞİDDETİN MEŞRULAŞTIRILDIĞINA TANIKLIK EDİYORUZ’

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ise şu sözleri kaydetti:

“Bir yanda sağlık alanında, sağlık emekçilerinin emeğinin değersizleştirildiği, mesleki kimliklerinin itibarsızlaştırıldığı sağlık politikalarıyla beraber, kışkırtılmış sağlık talebiyle birlikte hızla şiddetin yükseldiğini hep beraber görüyoruz. Şiddetin meşrulaştırıldığına tanıklık ediyoruz.

Bir yandan da bu şiddetin her alanda sürmesi için önünün açıldığını izliyoruz. Nasıl önünü açıyorlar? İstanbul Sözleşmesi’nden çekilerek. Etkili bir koruma, önleme mekanizmaları ve caydırıcı cezalar yerine şiddet görmezden geliniyor ve hayatımızın her alanına sızıyor. Değerli çalışma arkadaşımız, sevgili hemşiremiz Ömür Erez’in önünde saygıyla eğiliyorum”

‘BEN DE AKŞAM İŞİMİ BİTİRİNCE EVİME VE ÇOCUKLARIMA DÖNMEK İSTİYORUM’

Ömür Erez’in mesai arkadaşı Hemşire Nurdan Işıl Hayta ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Ben de akşam işimi bitirdikten sonra evime ve çocuklarıma dönmek istiyorum. Ben sağlık sektörüne şevkle hizmet ediyorum. Ömrüm boyunca da hizmet etmeye devam edeceğim. Kadın olduğumuz için bu duruma düşmemeliyiz. Ne yapalım biz de silahlarla mı gezelim? Bu şekilde mi savunmamız gerekiyor kendimizi?”

Eylemin ardından Erez’in çalışırken katledildiği Kartal 10 No’lu Aile Sağlık Merkezi’nin önüne sağlık çalışanları tarafından karanfiller bırakıldı.

DAHA FAZLA