Sağlık çalışanları haklarını almak için grevde

Sağlık çalışanları haklarını almak için grevde

Cerahpaşa Tıp Fakültesi'nde görevli sağlık çalışanları, olumsuz çalışma koşulları nedeniyle greve çıktı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyesi işçiler, haklarını alabilmek adına başhekimlik binası önünde bir araya geldi. 

İleri Haber

İstanbul Üniversitesi Cerahpaşa Tıp Fakültesi'nde görevli sağlık çalışanları, olumsuz çalışma koşulları nedeniyle greve çıktı. KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul Aksaray Şubesi, haklarını alabilmek adına başhekimlik binası önünde bir araya geldi. 

Açtıkları pankart ve ellerindeki dövizlerle sorunlarını dile getiren sağlık çalışanları, bir basın açıklaması da yaptı. 'Öfkeliyiz' başlığıyla yapılan basın açıklamasında, ''Çünkü her gün daha yoğun çalışıyor, daha fazla hasta bakıyor, şiddete uğruyor, yaşamımızı kaybediyor, mesleki saygınlığımızı yitiriyor, daha fazla yıpranıyor ama bir türlü emeğimizin karşılığını alamıyoruz.  Her ay sabit ek ödemenin üstünde ne kadar fark aldığımıza bakıyor, dağıtılan ek ödemelerin üstüne çıkamıyor ya da cüzi oranlarda çıkıyoruz. Eleman ekskliği ve performans uygulamasıyla birlikte yoğun çalışmaktan, eve ailemize vakit ayıramaz hale getirildik. Meslek hastalıkları, bacak, bel, sırt ağrılarımız arttı.'' denildi.

''Haklarımız bir bir gasp edilmek isteniyor'' denilen açıklamada, servis sayısının azaltılmasına da tepki gösterildi. 

'BİRLİKTE DAHA ÖNCE HAKKIMIZ OLANI ALDIK, YİNE ALACAĞIZ'

Yapılan açıklamada, hemşire lojmanlarının hasta hizmetine açılması nedeniyle dinlenme olanaklarının kalmadığına da değinilirken, ''Emeğimizin karşılığını vermemek için hastane zarar ediyor diyerek bizi buna alıştırmaya çalışıyorlar. Buna razı olmayacağız. Birlikte daha önce hakkımız olanı aldık, yine alacağız'' denildi.