Sağlık Bakanlığı'ndan BioNTech aşısı açıklaması

Sağlık Bakanlığı'ndan BioNTech aşısı açıklaması

Analiz çalışmalarının ardından uygulanmaya başlanacak olan BioNTech aşısının nisan ayında 4,5 milyon doza ulaşacağı aktarıldı.

Sağlık Bakanlığı, y2.8 milyon doz BioNTech aşısının Türkiye’ye getirilerek Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı depolarına yerleştirildiğini duyurdu. Analiz çalışmalarının ardından uygulanmaya başlanacak aşının nisan ayında 4.5 milyon doza ulaşacağı aktarıldı.

30 milyon doz için firma ile opsiyonlu anlaşma sağlandığının belirtildiği açıklamada, firmanın üretim kapasitesinin artmasıyla aşının Türkiye'ye getirilme çalışmalarının devam edeceği bildirildi.

AŞILAR NASIL MUHAFAZA EDİLİYOR?

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre aşılar, Sağlık Bakanlığı depolarında saklama koşullarına uygun olarak tasarlanan özel odalarda -80 derecede muhafaza ediliyor.  Aşı Takip Sistemi (ATS) ile gerekli olan karekodlama işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte illere sevk edilerek uygulanmaya başlanacak. Sevk sırasında özel koli ve sıcaklık kayıt cihazları kullanılacak.

Aşılar, il depolarında kuru buz dolu kolilerde 5-15 gün oda sıcaklığında veya eksi 20 derecede 14 gün saklanabiliyor. Aşı uygulama merkezlerine 120 saat içerisinde uygulanabilecek doz sayısı kadar flakon sevk edilecek. Aşı uygulama merkezi teslim aldığı aşıları 2-8 derecede aşı dolabında saklayacak.

 

DAHA FAZLA