Sağlık Bakanlığı rehberi güncellendi: 2 doz aşı olana karantina yok

Sağlık Bakanlığı rehberi güncellendi: 2 doz aşı olana karantina yok

Sağlık Bakanlığı güncellemesine göre, Güney Afrika veya Brezilya varyantı tespit edilen vakalar hariç karantina gerekmeyecek.

Sağlık Bakanlığı, ‘Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi’ni güncelledi. Buna göre; 2 doz aşı olan karantinaya girmeyecek.

Hürriyet’in haberine göre, Sağlık Bakanlığı yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili ‘Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi’ni güncelledi.

Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı güncellemeye göre, daha önce laboratuvarda doğrulanmış Covid-19 enfeksiyonu geçiren veya iki doz aşı yaptırıp son dozdan sonra 14 gün süre geçmiş olan kişilerde, hastalık başlangıcı veya aşılama sonrası üç ay içindeki riskli temaslarında (Güney Afrika veya Brezilya varyantı tespit edilen vakalar hariç) karantina gerekmeyecek.

Ancak bakım evinde çalışmak veya yaşlı aile üyelerine bakmak gibi mesleki faaliyetleri riskli gruplarla yakın ilişki gerektirenler ile Güney Afrika veya Brezilya varyantı tespit edilen vakalar ile temaslı olanlara, Sağlık Bakanlığı kurallarına göre karantina uygulanacak. Uzmanlar aşılanan kişilerin de virüs bulaştırabileceği yönünde görüş bildiriyor.

 

DAHA FAZLA