Sağlık Bakanlığı, Meclis'i 'yüksek riskli bölge' ilan etti

Sağlık Bakanlığı, Meclis'i 'yüksek riskli bölge' ilan etti

Hayat Eve Sığar uygulamasında yayınlanan verilere göre, TBMM Sağlık Bakanlığı tarafından 'yüksek riskli bölge' ilan edildi.

Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı verilere göre üst üste yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının çıktığı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yerleşkesinin olduğu bölgede yoğunluk, "yüksek riskli bölge" olarak çıktı.

Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs salgınına ilişkin hazırladığı "Hayat Eve Sığar" programında il il, ilçe ilçe, sokak sokak vaka sayısı ve artış görülebiliyor. "Yoğunluk" bölümü incelendiğinde de bölgedeki salgın durumuna bağlı olarak "az", "orta" ve "yüksek" riskli seçenekleri çıkıyor.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, TBMM yerleşkesinin olduğu bölgede yoğunluk "yüksek riskli bölge" olarak çıktı. Önceki gün yapılan yaklaşık 600 testten bazıları pozitif çıkmış, Meclis TV'de çalışan bir kameramanda virüs tespit edilmişti.

Meclis Başkanlığı, kameraman ile yakın temasta olan kişileri uyararak "test yaptırın" uyarısında bulundu. Daha önce HDP'li 3 vekil ile AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu'nun testi pozitif çıkmıştı.

DAHA FAZLA