Sağlık Bakanlığı izin verdi: Özel hastaneler 250 TL'ye COVID-19 testi yapabilecek

Sağlık Bakanlığı izin verdi: Özel hastaneler 250 TL'ye COVID-19 testi yapabilecek

Sağlık Bakanlığı, özel hastanelerin “kişilerin talepleri üzerine yapacağı COVID-19 testi” için toplam 250 TL ücret alabileceğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı “Covid-19 hastalığı kapsamında ‘kişilerin talepleri üzerine yapılacak olan’ Covid-19 PCR testleri için fiyat revizyonuna ihtiyaç duyulduğu” yazının ardından Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gündüz imzalı açıklamada özel hastanelerin 250 Tl karşılığında test yaptırabileceği belirtildi.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, güncellenen fiyat tarifesinde özel hastanelerin yurttaşlardan istenecek 250 TL paranın 220 TL’sinin PCR test için olduğu ve 30 TL’sinin de izolasyon ücreti adı altında alınacağı açıklandı.

'SAĞLIK KRİZİNİ FIRSATA ÇEVİRDİLER'

Özel hastanelerin yurttaşlara 250 TL karşılığında test yapabileceğini öngören düzenleme hakkında açıklamalar yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Sekreteri Pınar İçel, "Sağlık krizini de fırsata çevirenler özel hastaneler oldu” dedi. Özel hastanelerin test yaparak para kazanma peşinde olduğunu vurgulayan İçel, “Önce Covid-19 hastası kabul etmemek için direnen hastaneler şimdi de isteyen vatandaşa test yaparak para kazanmanın peşinde. Covid-19 hastasıyla teması olan hatta semptom gösteren yurttaşlar kamu hastanelerinin kapısından çevrilirken özel hastanenin kapısından girip 250 TL veya üstü para ödemek karşılığında sorgusuz sualsiz testini yaptırabilmekte” diye konuştu.

“Yakında okullar açılacak, onbinlerce öğrencisi olan kampuslarda, yüzbinlerce nüfusu olan ilçelerin çoğunda test laboratuvarı yok” diyen İçel, bu konuda bile ayrımcılık yapıldığını söyledi. Milletvekillerinin TBMM kampusu içindeki hastanede, parasız ve istedikleri kadar test yaptırma şansına sahip olduklarını ifade eden İçel, “Hizmeti vekillerin ayağına götürdüler, özel laboratuvarı ve PCR testi için cihazları var. Bu kabul edilemez” dedi.

DAHA FAZLA