Sağlık Bakanlığı, grip aşılarının sayısını 'ticari sır' diyerek açıklamadı!

Sağlık Bakanlığı, grip aşılarının sayısını 'ticari sır' diyerek açıklamadı!

Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye'ye gelecek grip aşılarının sayısını 'ticari sır' diyerek açıklamamasını değerlendiren CHP'li Bulut, ''Süreç kapalı yürütülüyor'' dedi.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’nin grip aşısı üreten firmalardan hangi tarihte, kaç doz aşı sipariş ettiği yönündeki verileri “ticari sır” olduğu iddiasıyla açıklamadı. CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ise kaç doz aşı alındığı konusundaki soruya ticari bilgi olduğu gerekçesiyle yanıt verilmemesinin toplumda güvensizliğe neden olduğunu ve sürecin kapalı yürütüldüğünü gösterdiğini söyledi.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, Bulut'un ''Türkiye’ye gelecek grip aşılarından kaç doz pandemiyle mücadele eden sağlık emekçileri için ayrıldı'' sorusu ise Sağlık Bakanlığı tarafından “Başvurunuzda yer alan bilgiler ticari bilgileri kapsadığından sistem üzerinden cevap verilememektedir” şeklinde cevaplandı. Kaç doz aşı alındığı konusunda bilgi vermeyen Bakanlık, bu konuda ilgili talebin ilgili firmalara bildirilebileceğini söyleyerek topu ilaç firmalarına attı.

'SALGINLA MÜCADELEDE ŞEFFAFLIK ÇOK ÖNEMLİ'

Salgınla mücadelede en önemli konulardan birinin şeffaflık olduğunu kaydeden CHP'li Burhanettin Bulut, kendisinin TBMM Sağlık Komisyonu üyesi olduğunu anımsatarak “Bu, bize bu tür bilgilerin verilmesi anlamında önem arz ediyor” diye konuştu. Pandemiyle ilgili her türlü verinin yurttaşla paylaşılması gerektiğine işaret eden Bulut, “Vatandaşlar ona göre tedbirini alsın ve bilinçlensin” ifadelerini kullandı.

‘GÜVENSİZLİĞE NEDEN OLUYOR’

Bulut, başta Sağlık Bakanlığı'nın kamuoyuna yurttaşların grip aşısı olması gerektiği yönünde çağrı yaptığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Bugüne kadar maske dağıtımı, sokağa çıkma yasağının uygulanması ve pandemiyle ilgili verilerin paylaşılmasında hep şüphe ve güvensizliğe neden oldular. Kaç doz aşı alındığı konusundaki soruya ticari bilgi olduğu gerekçesiyle yanıt verilmemesi toplumda güvensizliğe neden oluyor. Sürecin kapalı yürütüldüğünü gösteriyor.” 

DAHA FAZLA