Sağlık Bakanı’ndan Türkiye’ye heyet göndermek isteyen İran’a: ‘Gelme Skype'tan görüşelim’

Sağlık Bakanı’ndan Türkiye’ye heyet göndermek isteyen İran’a: ‘Gelme Skype'tan görüşelim’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran’ın koronavirüs konusunu çok geç ciddiye aldığını ifade etti. Koca ayrıca, "Bizim Bilim Kurulu'na bir heyet gönderip bilgi almak istediler. Biz de 'Gelmeyin, Skype üzerinden bağlanalım' dedik” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüse ilişkin açıklamalarda bulundu. İran’ın dünyanın geneline yayılan yeni tip koronavirüs konusunu çok geç ciddiye aldığını belirten Koca, "Bizim Bilim Kurulu'na bir heyet gönderip bilgi almak istediler. Biz de 'Gelmeyin, Skype üzerinden bağlanalım' dedik. Çin ve diğer bazı ülkelerde yayılma hızı düşerken şu anda en fazla İran’da yayılma var" dedi.

Koronavirüsle ilgili bilgi almak için İran'dan Türkiye'ye gelmek isteyen bir heyeti reddettiklerini açıklayan Koca, şunları söyledi:

"İran'daki salgın çok hızlı ilerledi. Kum kentini kapatmalarını tavsiye ettik ancak 'Gerek yok’ denildi. Şimdi ise durum ciddileşince 'Nasıl adım atacağız' diye yardım istiyorlar. Bizim Bilim Kurulu'na bir heyet gönderip bilgi almak istediler. Biz de 'Gelmeyin, Skype üzerinden bağlanalım' dedik. Çin ve diğer bazı ülkelerde yayılma hızı düşerken şu anda en fazla İran’da yayılma var."

DAHA FAZLA