‘Sağlık Bakanı’ Koca’dan lebaleb kongre açıklaması: Gündemde tutmanın kimseye faydası yok

‘Sağlık Bakanı’ Koca’dan lebaleb kongre açıklaması: Gündemde tutmanın kimseye faydası yok

Koronavirüs salgınına ilişkin aşı ve uygulanacak kısıtlamalarla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AKP kongreleri için ‘ayrıcalık hikayesi çıkarılmaması’ gerektiğini iddia etti.

TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AKP Kongrelerinde koronavirüs tedbirlerinin yok sayılmasına ilişkin soruya, "Bugüne kadar bilgilendirmelerimiz, Bilim Kurulu üyelerimiz dahil olmak üzere, kapalı ortamlarda bulaştığını biliyoruz, kalabalık ortamlarda virüsü bulaştırabiliyoruz, yakın temasta virüsün bulaştığını biliyoruz, bu bilgilendirmede bir değişiklik söz konusu değil. Dolayısıyla herkesin bu mücadelede üzerine düşen sorumluluğun gereğini yapması gerektiği kanaatindeyim. Buradan bir ayrıcalık hikayesini çıkarmanın doğru olmadığı kanaatindeyim." ifadelerini kullandı.

'TERAVİH NAMAZI YASAK OLMAYACAK'

Nisan ayında uygulanacak tedbirlere de değinen Koca, ramazan boyunca uygulanacak kısıtlamalara teravih namazlarının dahil olmadığını belirterek, Teravih namazları yasak olmayacak ama özellikle bu noktada hassasiyet gösterilerek, tedbirler alınarak kılınmaya devam edilecek" diyen Koca, "Sayın Diyanet İşleri Başkanımızın da bu konuyla ilgili zaten açıklamaları olacak ama toplu organizasyonlar iftar ve sahur gibi dün Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı şekliyle yasaklandı" şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE’YE 2.8 MİLYON DOZ BİONTECH AŞISI GELDİ’

Koca açıklamasında, "BioNTech-Pfizer aşısı muhtemelen önümüzdeki birkaç gün sonra başlayacak. Lojistikle ilgili hazırlıklar tamamlandı" dedi.

"BioNTech-Pfizer aşısının şu an Türkiye'ye geldiği doz miktarı 2.8 milyon oldu. Bir hafta 10 gün içinde de 4.5 milyona tamamlanmış olacak" diyen Koca, "Özellikle aşı sırası gelen, 'Ben BioNTech aşısı olmak istemiyorum' dediğinde Sinovac aşısını yaptırabilir olacak" ifadesini kullandı.