Sağlık Bakanı Koca: Koronavirüs salgınının şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek

Sağlık Bakanı Koca: Koronavirüs salgınının şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek

Sağlık Bakanı Koca, Meclis'te yaptığı açıklamada "Koronavirüs salgınının şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek" dedi. Öte yandan, Türkiye'den ABD'ye giden kadında koronavirüs çıktı' iddiasına ilişkin ayrı bir açıklama yapan Koca, kadının Türkiye’yi ziyaret etmediğini ve İstanbul aktarmalı, Tiran’dan Washington’a gittiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'de ortaya çıkarak dünyada 114 bini aşkın kişiye bulaşan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin yaptığı konuşmada "Koronavirüs salgınının şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek" dedi.

Fahrettin Koca, TBMM’de Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu toplantısında konuştu. Tüm kıtılara yayılan koronavirüse ilişkin bilgi veren Koca, Türkiye'de şu ana kadar tespit edilmiş koronavirüs vakası olmadığını söylerken, "Koronavirüs salgınının şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek" dedi.

Koca, Avrupa'nın önlem alma konusunda eksik olduğunu ifade ederek "İtalya, genel anlamda önlem almadı. Avrupa da İtalya ile ilişkilerini kesmedi. Avrupa'nın bu konuda tedbir almadığını söyledik. İran'la sınırımızı kapatarak önlem aldık ama bunu Avrupa için yapabilmek daha zor. Bu hastalığın teşhisinin ardından önemli olan durdurmak. Artık Avrupa ve tüm dünyada bu salgının baş gösterdi.  İtalya önlem almadı, Avrupa'da İtalya ile ilişkilerini kesmedi. Avrupa önlem almamakta ısrarcı. Almanya, Fransa ve İsviçre daha büyük sorunlar yaşayacak. Bizim de Avrupa'yla ilişkimiz çok yoğun" diye konuştu.

İSTANBUL AKTARMALI YOLCUDA KORONAVİRÜS TESPİT EDİLDİ

Öte yandan ABD'de Maryland Valisi Larry Hogan, eyalette yapılan testlerde iki kişide koronavirüs tespit edildiğini, bunlardan birinin Türkiye'den dönen 80'li yaşlardaki bir kadın olduğunu açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise söz konusu iddiaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Son 2 haftanın kayıtlarında ABD vatandaşı, 86 yaşında tek kadın vardır. Türkiye’yi ziyaret etmemiştir" dedi.

Maryland Valisi Larry Hogan, düzenlediği basın toplantısında adını açıklamadığı bir kadının Türkiye ziyareti sonrası yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığını söyledi. Hogan, Harford County'de yaşayan kadının hastanede tedavi altına alındığını belirtti.

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre Vali Hogan, "Bu Türkiye'ye seyahatle bağlantılı bildirilen ilk vaka" dedi. Larry Hogan, Montgomery County'de yaşayan ve kısa süre önce Tayland ve Mısır'a giden 60'lı yaşlarda bir erkekte de koronavirüs tespit edildiğini açıkladı. Hogan, bu kişinin de bir süre hastanede tutulduktan sonra halen evinde karantina altında olduğunu söyledi.

'İKİ KİŞİ DE TOPLU HİÇBİR ETKİNLİĞE KATILMADI'

Maryland Valisi Larry Hogan, "Maryland'deki sağlık birimimiz bu iki vakada da genel kamu sağlığı açısından potansiyel bir risk olmadığına inanıyor. Bu iki kişi de toplu hiçbir etkinliğe katılmadı" dedi.

ABD'nin doğusundaki Maryland eyaletinde daha önce de üç kişide daha koronavirüs tespit edilmişti. Bu kişilerin hepsi daha önce Mısır'a tatile gitmiş kişilerdi.

SAĞLIK BAKANI KOCA: İSTANBUL AKTARMALI, TİRAN'DAN WASHINGTON'A GİTTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Türkiye'den ABD'ye giden kadında koronavirüs çıktı' iddiasına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

Koca açıklamasında, "ABD VATANDAŞI, 86 YAŞINDAKİ KADIN HASTAYA, Türkiye ziyaretinden sonra Koronavirüs tanısı konduğu haberi yayıldı. Son 2 haftanın kayıtlarında ABD vatandaşı, 86 yaşında tek kadın vardır. Türkiye’yi ziyaret etmemiştir. 3 Mart’ta İstanbul aktarmalı, Tiran’dan Washington’a gitmiştir" ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA