Sağlık Bakanı Koca: Delta varyantı Türkiye’de yüzde 90’ı geçti

Sağlık Bakanı Koca: Delta varyantı Türkiye’de yüzde 90’ı geçti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Şu an Delta varyantı Türkiye’de yüzde 90’ı geçti. Delta Plus giderek artmaya başlıyor. Bu varyant değişikliği toplumda bulaşıcılığın daha da yoğunlaştığı anlamına geliyor” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Koca’nın açıklamalarından satır başları şöyle:

‘YENİ BİR KAPANMA DÜŞÜNMÜYORUZ’

- “Yeni bir kapanma olacak mı?” sorusuna: “Kapanma düşünmüyoruz”

‘DELTA VARYANTI YÜZDE 90’I GEÇTİ’

- “Vaka sayılarımız, hareketliliğin çok artması ve tedbirlere uyumun azalmasından dolayı artıyor. Varyant değişikliği söz konusu. Şu an Delta varyantı Türkiye’de yüzde 90’ı geçti. Delta Plus giderek artmaya başlıyor. Bu varyant değişikliği toplumda bulaşıcılığın daha da yoğunlaştığı anlamına geliyor.”

ÖĞRETMENLERİN AŞILAMA ORANI YÜZDE 66’

- “En az 1 doz aşı olan öğretmenler yüzde 81,2, dozunu tamamlamış öğretmenler ise yüzde 66” 

‘AİLENİN TALEBİ HALİNDE…’

- “Biz ön planda 12 yaş üzeri olan çocuklarımızın riskli bir durumu ve kronik bir rahatsızlığı söz konusu ise aşılanmalarını öneriyoruz. 15 yaş ve üstü de yine ailenin onayıyla talebi halinde yaptırıyoruz. Yurt dışına gidişler için ek doz gündeme gelmişti. Ek bir aşı gerekmiyor."

3. DOZ AŞILAR

- “İnaktif aşılarda 3. doz olunmalı. Çünkü 3-6 ay sonra koruyuculuğun düştüğünü görüyoruz. BioNTech için şu an 3. bir aşıya ihtiyaç yok ama yedi, sekiz ay sonra koruyuculuğunun azaldığını İsrail’den biliyoruz. Dolayısıyla bizim şu an 3,5-4 aylık bir sonuçlarımız elimizde. Şu ana kadar ek 3. bir doza ihtiyaç görülmüyor. Fakat önümüzdeki süreçte ne zaman gerekli olduğunu söylemiş olacağız.”