Sağlık Bakanı Koca: 5 maymun çiçeği vakası tespit edildi

Sağlık Bakanı Koca: 5 maymun çiçeği vakası tespit edildi

Koca, maymun çiçeği vakalarına ilişkin açıklama yaptı.

Maymun çiçeği vakalarına ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, 5 kişide virüsün tespit edildiğini ve 4 kişinin iyileştiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Daha önce bir maymun çiçeği vakasının Türkiye'de görüldüğünü açıklayan Koca, "Şu ana kadar ülkemizde 5 maymun çiçeği virüsü hastası tespit edildi" dedi. 

"Bu 5 hastaya filyasyon yapıldı ve yakın çevresi izole edildi" diyen Koca, "4 hastamız tamamen iyileşti ve taburcu edildi. Bir hastamızın ise izolasyonu devam ediyor" ifadelerini kullandı.

'ÜLKEMİZ AÇISINDAN PANDEMİ RİSKİ TAŞIMAMAKTADIR'

Hastaların sağlık durumu hakkında da bilgi veren Koca, "Sağlıkları yerinde, hiçbir sorun yok. Ülkemizde sık görülmemesinin temel nedeni çok yakın temasa ve kapalı ortamda yakın ve uzun süreli temasla bulaşmasıdır. Ülkemiz açısından bir endemi ya da küresel anlamda bir pandemi riski taşımamaktadır" diye konuştu.

'HATIRLATMA DOZLARININ YAPILMASINI ŞİDDETLE ÖNERİYORUM'

Covid-19 salgınında ortaya çıkan ilk varyantların daha güçlü ve hasar verici olduğunu kaydeden Koca, omikron varyantının ise daha bulaşıcı olduğunu ancak hastalarda hafif seyrettiğini belirtti. "Hatırlatma dozlarının yapılmasını şiddetle öneriyorum" diyen Koca, "Ayrıca özellikle ileri yaştaki vatandaşlarımızı mutlaka korumalıyız" şeklinde konuştu.

DAHA FAZLA