Sağlık Bakanı: Her yerde hassasiyeti diri tutmak için koronavirüsün görüldüğü ili açıklamadık

Sağlık Bakanı: Her yerde hassasiyeti diri tutmak için koronavirüsün görüldüğü ili açıklamadık

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki koronavirüs vakasının hangi ilde görüldüğüne dair açıklama yapmamalarının nedenini anlattı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’deki ilk koronavirüs vakasının görüldüğü ile dair neden bilgi vermediklerini açıkladı. Koca, tüm Türkiye’de hassasiyeti diri tutmak istediklerini söyledi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, bugünkü yazısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile olan sohbetini yazdı. Dünkü AKP Meclis grup toplantısı ardından vekillerle sohbet ederken Sağlık Bakanı’nın da yanlarına geldiğini söyleyen Sarıkaya, Sağlık Bakanı’nın koronavirüs vakasının görüldüğü ili açıklamama nedenine dair geçen sohbeti şöyle anlattı:

"(Sağlık Bakanı) Koronavirüse yakalanan kişinin hastalığı yurt dışından kapmış olduğunun da altını çizdi.

'Hangi ilde olduğunu neden açıklamadınız?' sorumuza verdiği yanıt ise dikkat çekiciydi:

'Virüsü almış olan kişinin kendisini ve ailesini karantinaya aldık. Eğer ili açıklamış olsaydık hassasiyeti sadece o vilayete yoğunlaştırır, diğer illerdeki tedbiri azaltabilirdik. Her yerde hassasiyeti diri tutmak için açıklamadık…'

Bu aşamada şu soruyu yönelttik:

'İran’da ilk vaka çıktığında siz ‘Kum kentini o an karantinaya alsalardı bu denli yayılmazdı’ demiştiniz. Ancak siz de ilk vakanın çıktığı yerin karantinaya alınmasını uygun bulmuyorsunuz?'

Yanıtı kısa ve net oldu:

'Tek bir hadiseye rastlandı, o da yurt dışı temaslı olduğu için karantinaya alma ve açıklama gereği duymadık. Eğer açıklasaydık, herkes sanki sadece orada varmış gibi bir algıya kapılıp, diğer illerdeki hassasiyeti düşürebilirdi.'"

DAHA FAZLA