Sağlık Bakanı: Aktif vakaların yüzde 81'i tam aşılı olmayan kişiler

Sağlık Bakanı: Aktif vakaların yüzde 81'i tam aşılı olmayan kişiler

Bilim Kurulu toplantsının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı. Koca, açıklamada Vefat edenlerin yüzde 10'u tam aşılı kişiler. Vefat edenlerin yüzde 90'ı ya aşı olmamış ya da eksik aşı olmuş" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.  500 bine yakın aktif vakanın yüzde 81'nin tam aşılı olmayan kişilerden oluştuğuna dikkat çeken Koca "Vefat edenlerin yüzde 10'u tam aşılı kişiler. Vefat edenlerin yüzde 90'ı ya aşı olmamış ya da eksik aşı olmuş" diye konuştu.

Sağlık Bakanı hastaneye yatışlara yönelik verdiği bilgide "Hastaneye yatan vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 90'ı tam aşılı olmayan kişilerdir. Vefat edenlerin yüzde 90'ı ya aşı olmamış veya aşıları eksik kişilerdir" açıklamasında bulundu.

MAHMUT ÖZER’DEN YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de Bilim Kurulu toplantısının ardından yüz yüze eğitime ilişkin açıklamalarda bulundu. Özer, “Uzaktan eğitim ne kadar başarılı olursa olsun, asla yüz yüze eğitimin yerine geçemez. Yüz yüze eğitime geçilmesi artık bir zorunluluk haline gelmiştir” dedi.

‘Okulların kapanmaması için tek sorumluluğun Bakanlığa düşmediğini’ belirten Özer, “Okullarımızın bir daha hiç kapanmaması, çocuklarımızın eğitim hakkının kesintiye uğramaması için sadece bizlere sorumluluk düşmüyor bakanlık olarak. tüm velilerimize, servis şoföründen kantin ve yemekhanedeki çalışanlarımıza kadar, öğretmenlerimize kadar tüm paydaşlarımıza düşüyor” diye konuştu.

YÖK BAŞKANI: DERSLERİN YÜZDE 40'I ONLINE YAPILABİLECEK

Bilim Kurulu toplantısı sonrası YÖK Başkanı Erol Özvar da üniversitelerde eğitimin nasıl olacağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

YÖK olarak yeni dönemde yüz yüze eğitim kararı aldıklarını belirten Özvar, üniversitelerde hibrit eğitim/öğretim modelleri kullanılabileceğini söyledi.

Bu da bazı derslerin kampüste, bazılarının ise çevrimiçi yapılması anlamına geliyor.

 

Üniversitelerimiz hangi dersleri yüz yüze hangi dersleri çevrimiçi yapacağını belirledi. Üniversiteler harmanlaşmış ve hibrit modeliyle birlikte yüz yüze ders yapmanın yanı sıra derslerin yüzde 40’ını online yapabilme yetkisine haizdir."

DAHA FAZLA